Annons

Hugo Stenbeck: Näringslivet måste sluta ducka de obehagliga frågorna

”För varje liter bensin som vi tankar och varje kaffe som vi köper kan det finnas element av människohandel i leverantörskedjan.” Det säger Kinnevik-arvingen Hugo Stenbeck, som vill att näringslivet slutar ducka för obehagliga frågor om bland annat övergrepp mot barn.

Foto:Jenny Leyman
Foto:Jenny Leyman
Foto:Jenny Leyman
Foto:Jenny Leyman
Foto:Jenny Leyman

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från Howwe TechnologiesAnnons

Svensk digital affärsinnovation ökar möjligheten för organisationer att uppnå sina mål

T.v. Jacob Burenstam är Chief Product Officer för den innovativa plattformen Howwe som skapar helt nya förutsättningar för bolag att uppnå sina viktigaste mål.
T.h. På mindre än ett år i Howwe har Caverion tiodubblat avkastningen på sin investering enligt Klas Tocklin, vice president på Caverion Sverige.
T.v. Jacob Burenstam är Chief Product Officer för den innovativa plattformen Howwe som skapar helt nya förutsättningar för bolag att uppnå sina viktigaste mål. T.h. På mindre än ett år i Howwe har Caverion tiodubblat avkastningen på sin investering enligt Klas Tocklin, vice president på Caverion Sverige.

I dagens föränderliga värld blir det allt viktigare för ledningsgrupper att få med hela organisationen i de snabba förändringsprocesser som krävs för att möta marknadens skiftande behov. Samtidigt visar rapporter att majoriteten av företag aldrig når igenom ledningsskiktet med sina prioriterade mål. 

För många mål och brist på förankring inom organisationen är två faktorer som ofta gör att förändringsprocesser misslyckas.

– Man vill ofta mer än man klarar av. Vi ser i vår senaste europeiska undersökning, där vi har intervjuat drygt 100 vd:ar, att 70 procent av de tillfrågade ledarna aldrig når igenom ledningsskiktet med sina prioriterade mål, berättar Jacob Burenstam, Chief Product Officer på Howwe Technologies.

När man tittar på lyckosamma företag är det tydligt att de har varit duktiga på att sätta ett snävare fokus. 

– De lyckas bryta ner sina prioriterade mål och ha fullständig transparens av den faktiska utvecklingen av målen kontra planen. Det är det som möjliggör för företagen att agera när utvecklingen inte går enligt plan, och får förändringsprocesser att ske inom den kortare tidsplan som idag krävs, förklarar Jacob Burenstam.

Svenska Howwe Technologies innovativa plattform med inbyggd AI möjliggör för ledningsgrupper, vd:ar och avdelningschefer att konvertera komplexa och abstrakta mål till rollbaserade mål och nyckelaktiviteter, menar Jacob Burenstam. Plattformen kontrollerar framgången i förändringsprocesserna från start till slut.

– Vår tjänst gör det enkelt för alla berörda att följa best practice. Plattformens datadrivna insikter, som man direkt kan agera på, bygger på den senaste forskningen inom psykologi, ledarskap och målstyrning om hur riktigt framgångsrika team prioriterar och leder utvecklingsarbete. Den gör all data tillgänglig för alla medarbetare, oavsett var de befinner sig, och ger individanpassade råd. Howwe ser till att hela organisationen involveras i processen fullt ut och jobbar mot samma mål. 

En som tydligt fått hjälp av Howwes plattform är Klas Tocklin, vice president på Caverion Sverige. 

– Vi använder idag Howwes plattform inom en regional serviceenhet samt på vår utvecklingsenhet. Den har fått oss att jobba smartare och effektivare, det vi såg att vi ville skulle hända har vi verkligen fått att hända. Det är lätt att ett förändringsarbete över tid leder till ett minskat fokus men med Howwe blir vi mer agila. Vi har nu systemstöd för att orka hålla i och vi ser snabbt när vi behöver sätta in extra stöd längs vägen, säger Klas Tocklin.

Howwe ger fördelar för Klas Tocklin och ledarna inom Caverion, men fördelarna är även stora på medarbetarnivå.

– Våra tekniker tycker att det har lett till att deras arbete, framgångar och även utmaningar blir mer synliga för ledningen, att vi lyssnar på dem. Att hela tiden synliggöra effekterna av det som görs och var man befinner sig i processen har skapat bättre kvalitet i vårt arbete. På mindre än ett år i Howwe har vi tiodubblat avkastningen på vår investering vilket är fantastiskt, avslutar Klas Tocklin. 

Om Howwe 

Den marknadsledande SaaS-mjukvaran Howwe hjälper bolag att accelera sin tillväxt och lönsamhet. Howwe möjliggör ett proaktivt arbetssätt och exekvering av de viktigaste målen. Målen blir tydliga och agerbara i hela bolaget med bevisbara finansiella resultat. 

Kostnadsfri anmälan till CEO Forum - eventet för ledare som vill accelerera tillväxt: 

https://www.howwe.io/ceo-forum-vt22/ 

Läs mer om Howwe 

Howwe Technologies kunder berättar om sina resultat 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howwe Technologies och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera