1515
Annons

HSB-medlemmar får tillgång till bilpool efter avtal med Volvo Car Mobility

Den kooperativa bostadsrörelsen HSB har tecknat ett jätteavtal med Volvo Car Mobility. Nu får samtliga medlemmar och medarbetare tillgång till delad mobilitet via M. Tjänsten kommer dessutom ingå i samband med att HSB bygger nya bostäder.

Avtalet kommer att göra det enklare för boende i 25.000 hyreslägenheter och 3.900 bostadsrätter att få tillgång till bil via M:s app.

”Vi vill lyfta fram delade mobilitetstjänster som ett alternativ till privat bilägande. Med M får våra föreningar och medlemmar ett smart och bekvämt sätt att ha bil när man behöver en, och samtidigt slippa kostnader och ansvar för en egen bil. Framför allt är det viktigt för oss att driva en förändring mot mer hållbara alternativ, att varje bil används av flera är bättre för både miljön och klimatet”, säger Jane Svensk, kategoriansvarig inköpare på HSB Affärsstöd, i ett pressmeddelande..

Enligt pressmeddelandet kommer avtalet dessutom frigör utrymme och kan leda till att man behöver bygga färre parkeringsplatser.


Laddoperatören Milepost tar in 45 miljoner kronor

Laddoperatören Milepost tar in drygt 45 miljoner kronor i en emission som riktar sig både till nya och redan existerande ägare. Pengarna ska användas till fortsatt expansion.

Foto:Milepost

Nykomlingen Milepost, som specialiserat sig på att etablera laddgator i stadsmiljö, ligger bland annat bakom Sveriges största laddgata, som ligger på Valhallavägen i Stockholm där företaget under några månader ska leverera totalt 200 laddplatser. I en första etapp, som invigdes för ett par veckor sedan, installerades 60 laddplatser.  

Feat Capital AB och vd:n Jörgen Lantto är största ägare i bolaget. Pengarna som tas in i emissionen kommer att användas för att expandera verksamheten. 

”Vi har fortsatt dialog med kommuner i Stockholmsregionen och ett antal konkreta dialoger med ytterligare kommuner i andra delar av Sverige. Nästa steg är nästa etapp av laddgatan på Valhallavägen och ytterligare några platser i Stockholm och Stockholms kranskommuner där vi planerar för laddgator. Vi kommer också att arbeta med att vidareutveckla appen och vårt tjänsteerbjudande. Det finns utrymme för spännande teknikutveckling här. På lite längre sikt har vi ambition att etablera oss vidare i Europa”, säger Jörgen Lantto i en skriftlig kommentar till Dagens industri. 

 

 

 

 

På Valhallavägen ska hela processen ha tagit enbart tre månader, enligt nykomlingen Milepost som står bakom laddgatan.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?