ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hotellmogulen samlar julklappar

  • Foto: Jesper Frisk

En ensam gran söker klappar på Nordic Choice hotell och för varje paket skänker bolaget 10 kronor till Unicef. 

Tiokronor som Roger Akelius gör till tjugolappar.

Hotellmogulen Petter Stordalen slår ett slag för julens givmildhet. För sjätte året i rad söker hans hotellkedja Nordic Choice klappar till sina ensamma julgranar, gåvor som sedan skänks vidare till barn som annars kanske inte skulle få några.

”Det finns väldigt många barn som tillbringar julen långt ifrån idyllen. Barn som flytt till Sverige eller får tillbringa julen i sjukhussäng. Det är för deras skull som vår hotellpersonal gör det här”, säger Petter Stordalen till Di.

För varje julklapp som läggs under granen på ett av kedjans 190 hotell under hela december skänker bolaget även 10 kronor till Unicef. Förra året samlades 52.000 klappar in, vilket resulterade i 541.700 kronor till organisationen.

”Medarbetarna och inte minst gästerna älskar det. De formligen står och stampar i början av november och vill sätta upp granen och börja fylla på med julklappar. I år hoppas vi på att den ivern ska resultera i att vi passerar 300 000 julklappar och ett rejält ekonomiskt tillskott till Unicefs viktiga arbete”, säger Petter Stordalen.

När Nordic Choice lät medarbetarna besluta vilken välgörenhetsorganisation som skulle få hotellkedjans stöd, föll valet entydigt på Unicef. 

”Det är ett fint tillfälle att visa vad hotell egentligen är. Det är en plats för människor av människor. Och det fina med människor är att de har en jäkla kraft att åstadkomma saker när de har gett sig tusan på det”.

I år får insamlingen extra skjuts av fastighetsmiljardären Roger Akelius kampanj, som går ut på att han dubblar alla donationer till Unicef under december månad. Petter Stordalen är positiv till idén.

”Jag älskar initiativ som handlar om att hjälpa andra. Oavsett om det handlar om att näringslivet bidrar finansiellt eller hjälper människor in på arbetsmarknaden. Det finns oerhört mycket som vi kan hjälpa till med och detta tror jag bara kommer att växa”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer