Annons

Hotellkedjan öppnar upp för bostadssökande och vårdpersonal

För att rädda hotelljobb går Elite Hotels ihop med Blocket Bostad och hyr ut till bostadssökande. Redan nu har de första gästerna checkat in.

Foto:Press

Coronapandemin har slagit hårt mot hotellbranschen. För Elite Hotels betyder det i princip tomma hotell och att man har fått säga upp extrapersonal och varsla cirka 1.000 personer, ungefär hälften av personalstyrkan. Samtidigt har man arbetat aktivt för att kunna behålla så många medarbetare som möjligt. 

”Mitt i det här eländet har vi försökt tänka positivt. Vi vet att det råder bostadsbrist i Stockholm och flera andra delar av landet och där tänkte vi att det finns ett behov vi kan fylla. När vi kontaktade Blocket Bostad med idén nappade de direkt”, säger David Halldén, vd för Elite Hotels.

Tillsammans med Blocket Bostad, som är Sveriges största marknadsplats för andrahandsboenden, erbjuder man nu bostadssökande att hyra hotellrummen på alla kedjans hotell i Sverige månadsvis. I priset från 7.995 kronor per månad, ingår bland annat eget kylskåp, städning, wifi och tillgång till gym. Frukost och tvättservice går att köpa till. 

”Priserna är långt under det normala för vad det skulle kosta att bo på hotell i en månad. Det här är ingenting vi tjänar pengar på, utan syftet är att skapa förutsättningar för att behålla så många av våra duktiga medarbetare som möjligt i arbete”, säger David Halldén och fortsätter:

”Det roliga är att vi har fått mycket större positivt gensvar än vad vi trodde. Vid lunch på onsdagen hade vi fått 150 förfrågningar och två personer hade redan flyttat in.”

Parallellt med Blocket-samarbetet har Elite Hotels också börjat erbjuda rum till sjukvårdspersonal och andra personer med särskilda behov av att exempelvis hålla sig friska. Även här är priserna kraftigt reducerade, där en natt på något av Elites hotell kostar mindre än hälften mot normalfallet. 

”Vi vet att till exempel vårdpersonal som jobbat hårt kan behöva vila ut och få en god natts sömn. Vi har haft den typen av gäster tidigare där arbetsgivaren har betalat och vi vet att det är uppskattat att kunna få miljöombyte efter en intensiv arbetsperiod. Men det kan också handla om personer som har en familjemedlem hemma som är förkyld och tillhör en riskgrupp eller måste hålla sig friska för att kunna gå till jobbet nästa dag.”

 

 

 

 


Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?