ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SD-bråket: Åklagare backar om förundersökning

Åklagarmyndigheten hade knappt hunnit meddela att en förundersökning inletts för att utröna om Peter Lundgren (SD) utsatts för förtal förrän en dementi kom:

”I nuläget finns ingen förundersökning om förtal av EU-parlamentariker. Ingen anmälan har heller ännu inkommit till Särskilda åklagarkammaren”, löd beskedet i dagens andra pressmeddelande från myndigheten.

”Åklagarmyndigheten beklagar den felaktiga informationen som tidigare publicerats pga av ett missförstånd”, lyder förklaringen.

I det första pressmeddelandet namngavs inte Peter Lundgren, men Åklagarmyndighetens presstjänst bekräftade för TT att det var denne som avsågs i vad som då uppgavs vara en inledd förundersökning.

Historien startade i måndags, när Expressen avslöjande att Peter Lundgren tagit en partikamrat på brösten mot hennes vilja under en fest. Fjärdenamnet på SD:s lista, nuvarande EU-parlamentarikern Kristina Winberg, spelade in ett samtal med kvinnan efter händelsen. Efter Expressens avslöjande meddelade SD att hon petats från partiets EU-vallista.

I onsdags berättade Lundgren för Aftonbladet att han polisanmält Winberg för förtal.

”Det sättet hon hänger ut mig på i varenda intervju, det känns inte okej”, sade han till tidningen.

Samtidigt är Lundgren själv föremål för en förundersökning som avser misstankar om sexuellt ofredande efter uppgifterna om händelsen på festen. Den förundersökningen sköts av chefsåklagare Maria Sterup vid särskilda åklagarkammaren.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies