Annons

”Hoppas på banbrytande teknologi”

7 frågor till Håkan Jeppsson vd för fönstertillverkaren Inwido.

Håkan Jeppsson vd för Inwido.
Håkan Jeppsson vd för Inwido.Bild:Inwido

Hur är konjunkturen efter det oväntat tuffa tredje kvartalet där den svenska konsument- och renoveringsaffären drog ned hela Inwidos omsättning?
”Det har inte ändrats. Försämrat rotavdrag och amorteringskrav har slagit mot konsumentmarknaden i Sverige. Den allmänna trenden i Europa är brist på bostäder och att nybyggnation driver på flera av marknaderna.”

Er huvudstrategi är att öka försäljningsandelen till konsument och minska andelen till prispressad nybyggnation. Men nu flaggar ni för en riktningsförändring i Sverige?
”Nja, vi vill bli lite mer offensiva inom nybyggnation. Historiskt har vi haft en stor nybyggnadsaffär här och nu har vi lagt ned en fabrik i Norrland och ser större möjligheter att göra lönsamma nybyggnadsaffärer. Jag tror den andelen kan växa under 2017.”

Blir 2017 ett viktigare år för nya produkter än 2016?
”Definitivt. Historiskt har vår bransch inte drivits av nyheter, men nu har vi ett antal lanseringar. Våra smarta fönster med sensorer är banbrytande med ny teknologi och nytt upplägg kring service.”

Hur lönsam är er e-handelsaffär som vuxit till 6 procent av omsättningen?
”Det är en finfin affär som stärker vår marginal. Att bli en plusaffär tar inte mycket mer än ett år.”

Förvärv har ökat er nettoskuld proforma till 2,3 gånger rörelseresultatet (ebitda) mot målet 2,5. Hur mycket kan ni handla för?
”Vi har bra kassaflöden. Under 2017 och 2018 kan vi säkert köpa för 1,0–1,5 miljarder kronor.”

När når de förvärvade bolagens marginal Inwidoklass?
”Det tar ett till tre år beroende på var knuten sitter. På inköpssidan kan vi göra mycket och vi kan samordna produktion i befintliga fabriker.”

Ni har sedan introduktionen 2014 sagt att ni ska nå 12 procents rörelsemarginal (operationell ebita) inom några år. Har inte några år gått?
”Vi nådde 11,8 procent på helårsbasis under det andra kvartalet. Allt annat lika är vi där. Men vi har köpt bolag med lägre marginaler, vi kommer att köpa fler och vi kommer att få en större andel av försäljningen från Europa där marginalerna är lägre. Därför har vi valt att behålla marginalmålet och tycker det är bra och aggressivt.”


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?