ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Demonstranter stänger Hongkongs flygplats

  • Demonstranterna på Hongkongs flygplats bär ögonlappar efter att en kvinna enligt uppgift fick ett öga sönderskjutet av polis vid söndagens protester. Foto: TT
  • Flygplatsen fylldes av demonstranter under måndagen. Foto: Vincent Thian/AP

Inga flyg tillåts lyfta eller landa på Hongkongs internationella flygplats.

Över 5.000 demonstranter har samlats i lokalerna, enligt polisen.

”Förutom de avgångar där incheckningen är klar och de anländande flyg som redan är på väg till Hongkong, ställs alla flyg in under resten av dagen”, meddelar luftfartsmyndigheten i ett uttalande.

Beslutet ska ha fattats på grund av de tusentals demonstranterna som bland annat bär skyltar med texter som ”Hongkong är inte säkert”.

I uttalandet avråds allmänheten från att komma till flygplatsen.

  • Foto:

Polisen i Hongkong har under dagen visat upp en vattenkanon som kan användas vid upplopp som en varning till demonstranterna. Två sådana införskaffades 2014 men har aldrig använts. Under måndagens demonstration användes en av dem på testdockor vid en träningsanläggning.

Demonstranterna kräver bland annat att Hongkongs ledare Carrie Lam ska avgå och vill se en oberoende utredning om hur protesterna har hanterats.

Myndigheterna anser att demonstrationerna är olagliga och farliga och Kina anser att kriminella uppviglar till våld.

Över 600 personer har gripits sedan protesterna inleddes i slutet av mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer