Annons

Hongkong varnar för andra smittvåg: ”Situationen är mycket allvarlig”

En ny våg av corona har börjat spridas i Hongkong – under en enda dag har över 100 nya fall av covid-19 upptäckts i staden.

Foto:keng po leung

Hongkong var ett av de första länderna som drabbades av viruset, som först upptäcktes i Kina. Hittills har landet lyckats bra med att förhindra smittspridning, under juni hade inhemsk smittspridning så gott som upphört. Under de senaste två veckorna har dock fallen ånyo ökat.

Nu växer oron för att en andra våg av smittan ska spridas i 7,5-miljonersstaden.

”Jag tycker situationen är mycket allvarlig och det finns inga tecken på att situationen kommer att lösas”, säger Hongkongs chefsminister Carrie Lam som förra veckan införde nya restriktioner. Bland annat måste barer, gym och nattklubbar hållas stängda och alla som reser med kollektivtrafiken måste bära munskydd.

Totalt har över 1.700 människor testats positiva för viruset och 12 personer har dött i Hongkong.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?