Hongkong: Tågen ställs in efter omfattande vandalisering

Hongkongs järnvägssystem ligger nere efter att ett maskeringsförbud utlöst våldsamma gatuprotester och omfattande vandalisering av tunnelbanestationer.

Ett 30-tal människor har fått vård på sjukhus, däribland en 14-årig pojke som skjutits i benet.

Foto:Vincent Thian

Butiker, köpcentra och banker i Hongkong håller stängt på lördagen efter ännu en natt med omfattande våldsamheter och vandalisering. Tåg- och tunnelbanetrafiken, däribland tåglinjen till Hongkongs flygplats, ligger nere efter att ett flertal tunnelbanestationer vandaliserats.

Tågoperatören MTR uppger att inga tåglinjer kommer att gå under lördagen av säkerhetsskäl för att underhållspersonal ska kunna ta sig till de vandaliserade stationerna och utföra reparationsarbete, skriver South China Morning Post. Men situationen kommer att omprövas under dagen, uppger bolaget.

Hongkongs pressade ledare Carrie Lam beskrev, enligt AP, i en förinspelat tv-sändning på lördagen våldsamheterna på fredagen som ”en mycket mörk dag” och att ”alla är oroliga och rädda”. I sändningen försvarade Lam det nya maskeringsförbudet. ”För att försvara medborgarnas frihet kan jag inte tillåta en liten minoritet av våldsverkare att förstöra det.”

Sjukvårdsmyndigheter uppgav på lördagsförmiddagen lokal tid att 31 personer har förts till sjukhus. För två av dem är tillståndet kritiskt. En 14-årig pojke vårdas också på sjukhus efter att ha blivit skjuten i benet i distriktet Yuen Long.

I samma distrikt avfyrade en civilklädd polis skott i självförsvar efter att ha blivit attackerad av demonstranter, uppger polismyndigheterna.

På fredagen blockerade demonstranter vägar, vandaliserade och brände butiker och bankfilialer. Under natten till lördagen återtog polisen en stor del av kontrollen i staden efter att ha avfyrat tårgas mot demonstranterna, enligt South China Morning Post.

Myndigheterna i Hongkong införde ett maskeringsförbud vid midnatt natten till lördagen, vilket spätt på oroligheterna. Områdets ledare Carrie Lam baserar förbudet på en lag för nödlägen som inte använts på länge, och många ser hennes åtgärd som ett tecken på ett allt hårdare styre. Den kinesiska kommunistregeringen beskriver förbudet som en ”synnerligen nödvändig” åtgärd.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?