ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Hongkong-miljardär donerar jättesumma till universitet

  • Li Ka-Shing, Hongkongs rikaste man. Foto: Anthony Kwan/Bloomberg

Hongkongs rikaste man, Li Ka-Shing, 91, har via sin stiftelse donerat motsvarande 620 miljoner kronor till ett universitet i Hongkong för uppförandet av ett institut dedikerat till forskning inom syntetisk biologi, rapporterar Bloomberg.

”Jag ser fram emot att arbeta med universitetet och jag har tilltro till den kommande generationen, att vi kan bidra till framtiden på ett smart sätt och att vi kan vara ledande på detta nya område", säger Li Ka-Shing i ett pressmeddelande.

Syntetisk biologi beskrivs som biologins ingenjörskonst. I pressmeddelandet likställer Li Ka-Shing framtida upptäcker inom området med de som gjorts inom syntetisk kemi och olja under 1900-talet.

"Det är fascinerande att en liten jästsvamp är nästa industriella revolutions superstjärna", säger han i pressmeddelandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer