Hongkong-miljardär donerar jättesumma till universitet

Hongkongs rikaste man, Li Ka-Shing, 91, har via sin stiftelse donerat motsvarande 620 miljoner kronor till ett universitet i Hongkong för uppförandet av ett institut dedikerat till forskning inom syntetisk biologi, rapporterar Bloomberg.

Li Ka-Shing, Hongkongs rikaste man.
Li Ka-Shing, Hongkongs rikaste man.Foto:Anthony Kwan/Bloomberg

”Jag ser fram emot att arbeta med universitetet och jag har tilltro till den kommande generationen, att vi kan bidra till framtiden på ett smart sätt och att vi kan vara ledande på detta nya område", säger Li Ka-Shing i ett pressmeddelande.

Syntetisk biologi beskrivs som biologins ingenjörskonst. I pressmeddelandet likställer Li Ka-Shing framtida upptäcker inom området med de som gjorts inom syntetisk kemi och olja under 1900-talet.

"Det är fascinerande att en liten jästsvamp är nästa industriella revolutions superstjärna", säger han i pressmeddelandet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?