Honda gör miljardinvestering i USA

Honda har investerat nästan 150 miljoner dollar, motsvarade drygt 1,3 miljarder kronor, i två amerikanska anläggningar som framställer tioväxlade automatlådor för framhjulsdrivna fordon. Det skriver Reuters.

Den japanska fordonstillverkaren sade att 100 miljoner dollar hade gått till en ny produktionslinje vid fabriken i Tallapoosa i Georgia.

Resterande 49 miljoner dollar avser Honda att plöja ned i fabriken i Russells Point i Ohio. Det handlar om inköp av ny utrustning som ska möjliggöra ökad produktion.

En talesperson för Honda sade att de nya automatlådorna ska placeras i nya Honda Odyssey som släpps 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?