1515

Hon vill leda Vänsterpartiet

Nooshi Dadgostar kandiderar som V-ledare. Det säger hon till Sveriges Radios ekoredaktion. ”Just nu finns det inget viktigare uppdrag än partiledarposten”, säger hon till Ekot. 

Nooshi Dadgostar
Nooshi DadgostarFoto:Vilhelm Stokstad/TT

Därmed är hon den första personen att offentliggöra sin kandidatur inför partiledarvalet, som sker vid kongressen den 21 till 24 maj. 

En annan sannolik kandidat är partiets mångåriga ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson. 

Vänsterpartiets politiska isolering - som är inskriven i januariavtalet - bröts i höstas när partiet tog på sig en mer aktiv oppositionsroll, något som resulterade i att den samlade oppositionen pressade fram förändringar i reformeringen av Arbetsförmedlingen. 

Nyligen gav ett liknande politiskt samarbete mellan V, M och KD som fick stöd av SD en majoritet för en extra ändringsbudget med ytterligare 2,5 miljarder mer till välfärden. 

I den senaste sammanvägda väljarbaromentern från Kantar Sifor för Ekot skulle 10,4 procent rösta på Vänsterpartiet om det vore val i dag. 

Ett annat namn som förekommit i partiledarspekulationerna är Rossana Dinamarca. Hon gav nyligen beskedet att hon inte vill bli partiledare. 

Nomineringsarbetet i distrikten pågår för fullt under de kommande veckorna och senast den 21 februari ska nomineringarna vara inne, 

Nooshi Dadgostar är i dag vice partiordförande och hon har suttit i riksdagen sedan 2014. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?