1515

Hon skildrar en svensk plantskola – med finansiering från finansmannen

Den rikskända gospelkören Tensta Gospel Choir skildras i en ny dokumentär, ”Kören”. Regidebutanten Amanda Pesikan ställer också frågor om andlighet och om man måste tro på gud för att kunna sjunga gospel.

Regissören Amanda Pesikan har gjort dokumentärfilmen ”Kören” om Tensta Gospel Choir.
Regissören Amanda Pesikan har gjort dokumentärfilmen ”Kören” om Tensta Gospel Choir.Foto:Jack Mikrut

Hösten 2018 gör den rikskända Tensta Gospel Choir en resa till Chicago i USA. I gospelmusikens vagga konfronteras kören, som består av ett 40-tal sångare, med utmanande frågeställningar om andlighet och tro, musik och kreativt ledarskap.

Vad som till en början kallas för en inspirationsresa utvecklas till något helt annat, vilket skildras i den nya dokumentären ”Kören – en film om Tensta Gospel Choir” som har biopremiär 26 november.

Bakom filmen står regidebutanten Amanda Pesikan. Hon har i nära två decennier arbetat bakom kameran i olika SVT-produktioner, såsom ”Vänligen Lars Lerin” och ”Gympaläraren”.

För ett antal år sedan träffade hon av en tillfällighet Cedwin Sandanam, körledare för Tensta Gospel Choir. Bägge hade barn i samma förskola. Han berättade att kören inte bara är plantskolornas plantskola för svenska sångare, som det annars brukar beskrivas i medierna.

”Jag hade också hört medieversionen, att det finns många artister kommer från kören: Sabina Ddumba, Linda Pira, Janice och Elias. Men jag kände att det fanns mer att berätta. Om människorna och vilken betydelse den här platsen har”, säger Amanda Pesikan, som menar att artistframgångarna inte är huvudpoängen.

”Det är en förenklad beskrivning av vad kören är, särskilt med tanke på hur länge den har funnits och hur många artister som passerat igenom.”

Redan när Michelle Nakagawa drog igång verksamheten i Tenstakyrkan 1996 var syftet att arbeta för ett högre syfte: Integration mellan ungdomar från olika kulturer.

”Det var en tänkt fristad för ungdomar, som kom från hem med missbruk och alkoholmissbruk. Främst lokalt. I dag kommer folk från hela Stockholm för att sjunga. Det är väldigt populärt, så det har blivit en stor efterfrågan att få vara med.”

I nästan sex års tid har Amanda Pesikan följt kören och har under tiden kommit allt närmare människorna vars historier hon skildrar i dokumentären.

Många körmedlemmar understryker att det handlar om mer än bara sjunga tillsammans.

”Det som fångade mig var den stora betydelsen av att ha en plats, en fristad”, säger Amanda Pesikan. Men också musikens enande kraft som binder dem samman. Musiken är en jättestor del – att få mötas i något ordlöst. Alla 40 samlas till repetitioner en gång i veckan. När de möts i sången så blir det med en röst. Det är väldigt spännande dynamik.

Och så var det det här med gospel – vars ordalydelse är det glada, kristna budskapet.

Tidigt i filmen konstaterar en körmedlem att om kören ställde krav på en kristen tro så skulle hon inte vara med. Den kristne körledaren svarar att man också kan betrakta det som ett slags appropriering att sjunga kristna sånger om tro men att samtidigt själv inte vara troende.

Ett resonemang som omedelbart synliggör konfliktytor i gruppen och snart uppdagas flera andra motsättningar: Innebär en fristad avsaknad av utmaningar eller att man stärkt kan möta andras starka övertygelser?

”Det är en drabbande film som utforskar flera av vår tids stora frågor: Religionens plats i ett sekulärt samhälle, vårt behov av gemenskap i en individualistisk tid och konsten att leda mångfald”, säger finansmannen Daniel Sachs, som via sin stiftelse Daniel Sachs Foundation samproducerat filmen tillsammans med SVT och artisten Jason ”Timbuktu” Diakité.

”Jag faktiskt själv repeterat och sjungit med kören, dock blev det en ganska kort sångkarriär”, säger Daniel Sachs, som ska tilläggas inte medverkar i filmen.

Enligt regissören Amanda Pesikan var hennes ambition med filmen att fånga något som det sällan pratas om.

”Människors längtan efter gemenskap, som ibland också är en andlig gemenskap. Den stora frågeställningen är om man behöver vara troende för att sjunga gospel. Jag hoppas med filmen att folk ska fundera på de frågorna.”

 


Innehåll från VerizonAnnons

Vd:n: ”Fem principer att följa efter pandemin”

År 2022 kommer att definieras av vår förmåga att tänka i nya banor kring hur vi arbetar, använder teknik och antar ledarrollen. Det menar Tami Erwin, vd på Verizon Business, och delar med sig av fem vägledande principer som hon tror kommer att hjälpa ledare att navigera under det kommande året och framåt.

Läs mer om visionen för digitalt ledarskap   

Mer än någonting annat har pandemin belyst vilken effekt tekniken har för vår förmåga att anpassa oss till perioder av osäkerhet och förändring. Covid-19 och de inneboende begränsningar det medförde påverkade hur vi arbetar, lever, lär oss och agerar i grunden.

1. Påskynda den digitala övergången

En av Tami Erwins viktigaste lärdomar från pandemin är att omfamna den digitala övergången. Ju snabbare människor kan integrera teknik i sin organisation, desto lättare kommer deras verksamhet att kunna anpassa sig till nya trender.

När vi nu till exempel träder in i 5G-eran, så finns det en uppsjö av spännande applikationer som utnyttjar realtidsanalyser, inklusive smarta fabriker, smarta bilar, smarta städer, IoT, samt ”augmented” och ”virtual reality”, säger hon.

2. Identifiera problemet och se till att äga lösningen

Tekniken gör det allt lättare att lösa problem på nya sätt, exempelvis inom sjukvården och den senaste övergången till telemedicin. Pandemin har i grunden förändrat vår uppfattning om vad det innebär att få tillgång till sjukvård och erbjudit oss en möjlighet att effektivisera många hälsotjänster längs vägen.

Förändringarna betyder även att anställda får nya verktyg att identifiera problem och äga lösningen. Vi måste flytta vårt fokus från de produkter vi säljer, till de utmaningar våra kunder står inför – och arbeta bakåt för att hitta en lösning.

Tami Erwin, vd på Verizon Business.
Tami Erwin, vd på Verizon Business.

3. Möjliggör framtidens arbete

Hybridarbete och möjligheten att arbeta varifrån som helst är här för att stanna. 

Videokonferenser, molnet, och snabbmeddelanden är exempel på hur teknik kan underlätta nya beteenden och mönster som kan gynna medarbetare.

Ta Verizons Network as a Service-lösning som exewmpel. Enkelt uttryckt är NaaS en säker, kostnadseffektiv prenumerationsbaserad modell som låter företag i alla storlekar konsumera nätverksinfrastruktur efter behov, säger Tami Erwin och fortsätter:

Tänk på det som en termostat, där du kan öka eller sänka temperaturen efter behov. Med en NaaS-lösning kan företag se till att deras anställda har samma säkerhet och nätverksanslutning när de arbetar från ett kafé eller hemifrån, som de har på kontoret. Detta förändrar i grunden vad det innebär att vara trygg, säker och online, så att anställda kan arbeta varifrån som helst.

4. Livslångt lärande - kärnan i medarbetarnas utveckling

När människor lever allt längre kommer ''livslångt lärande'' att bli allt viktigare för anställda, när vi försöker utnyttja nya möjligheter. Tekniken kommer naturligtvis att vara en viktig drivkraft detta.

Oavsett om det är augmented reality-klasser som transporterar elever till Colosseum i Rom, eller en ny app som hjälper dig att utföra hemreparationer i realtid, så går vi mot att bli ett samhälle präglat av ständig inlärning. Vi måste tänka på samma sätt i näringslivet. 

5. Tro att du kan – förklara vad du vill

Tami Erwin har ägnat en stor del av sin karriär åt att lyfta fram kvinnor inom teknik och telekommunikation och nu är detta mer avgörande än någonsin. Kvinnor har drabbats oproportionerligt hårt under pandemin. Inkomsttrender i Kina, Italien, Japan, Sydkorea, Storbritannien och USA visade att kvinnor har 24 procent större risk än män att förlora sina jobb. Dessutom kan kvinnor också förvänta sig att deras inkomst kommer att sjunka 50 procent mer än vad männens gör. 

Pandemin har lyft fram en ny ledarstil - den medkännande, omtänksamma och nyfikna ledaren. När du beaktar vilken stor kraft enkla goda gärningar har haft under de senaste tolv månaderna börjar du inse hur stor påverkan du själv kan bidra med när du hjälper andra att uppnå sina mål. Det är framför allt kvinnor som utmärker sig med dessa ledaregenskaper och det är dags för oss att omfamna våra styrkor, säger Tami Erwin.

Läs mer om visionen för digitalt ledarskap 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?