Hon kan bli ny Metallbas

Många av IF Metalls avdelningar vill ha en ny förbundsordförande i stället för nuvarande ordförande Anders Ferbe.

Metall har kongress i maj nästa år och då ska en ny förbundsordförande väljas. En rundringning som Dagens Arbete har gjort visar att 16 avdelningar nominerar Marie Nilsson. Hon är i dag är vice ordförande.

Fem av avdelningar vill inte uppge hur de ställer sig medan tre avdelningar väljer att inte nominera någon.

Metalls valberedning kommer att väga samman alla avdelningars första- och andrahandsval för att föreslå en kandidat med så starkt stöd som möjligt. IF Metall har ingen tradition av öppna ledarstrider på kongresser, skriver Dagens Arbete.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?