Annons

Hon hoppas få patent på ny metod för ögonfransar

Många entreprenörer vill haka på trenden med bryn och fransar.

Finare Fransar är ytterligare ett exempel på företag där en ung kvinnlig entreprenör har sett och fyllt ett behov inom skönhetsbranschen.

Bild:Evelina Carborn

Jenny Bruno, grundare av Finare Fransar, befinner sig i salongen vid Täby Centrum.

Det är en av tre salonger i Stockholmsområdet och flaggskeppet i företaget. Lokalen delas av med en stor glasvägg där den yttre delen fungerar som entré och reception.

Kunderna tar av sig skorna vid dörren och erbjuds i stället tofflor, vita, liksom heltäckningsmattan och resten av det ljusa rummet. På andra sidan glasväggen ligger kunderna på britsar och stylisterna arbetar hukandes över dem med pincett i handen och munskydd.

Enskilda syntetiska fransar limmas fast på ögats naturliga för att ge volym och längd och kan hålla i upp till fyra veckor.

Trenden har vuxit kraftigt under de senaste åren. Enligt Jenny Bruno beror det på att kunderna vill lägga mindre tid på att ta på och av sitt smink.

”Vi lever ju i ett formel 1-samhälle där allt ska gå fort och det här sparar otroligt mycket tid”, säger Jenny Bruno.

Hon tjatade till sig en fransutbildning på salongen som hon själv regelbundet besökte 2010 och fastnade direkt för arbetet.

Två år senare öppnade hon sin första salong. I dag har Finare Fransar över 30 anställda och 2016 omsatte bolaget 9,5 miljoner kronor.

Kundkretsen har blivit större och den typiska kunden är i dag äldre än för ett par år sedan. Även om de ofta efterfrågar diskreta fransar är den generella trenden en annan.

”Nu ska fransarna synas mer och mer. Det har utvecklats från singelfransar till volymfransar och i dag gör vi även fransar med megavolym.”

Varför har det blivit så vanligt?

”Jag tror att det har mycket att göra med Instagram och alla bilder. Det är vår största kanal ut. Ju fler av våra influencers som använder våra produkter desto fler vet vad fransförläggning är. Men jag tror också att trenden med selfies har påverkat – alla vill ju se bra ut på bilderna de lägger upp.”

Fransförlängningen som görs på Finare Fransar tar upp till två timmar, något som krävs för att få fransarna att hålla länge.

Behandlingarnas längd blir snabbt fysiskt påfrestande för stylisterna som sitter hukade över kunderna hela dagarna.

För att undvika kemikalierna som finns i limmet använder de anställda alltid munskydd, men det händer att kunderna själva utvecklar en överkänslighet mot limmet och därför måste sluta med behandlingarna.

För att förebygga detta arbetade Jenny Bruno fram en idé om hur det skulle gå att förbättra arbetsmiljön både för stylisterna och för kunderna.

Våren 2015 tog hon kontakt med Hans Grönqvist på forskningskoncernen Swerea, sedan dess har de arbetat tillsammans för att ta fram en arbetsprocess som både ska förkorta behandlingstiden samt minska hälsoriskerna kring limmet.

”Det har tagit lång tid att ta fram men det är en ny, helt säker, process som är i patentdiskussion just nu”, säger Hans Grönqvist.

Efter tre års samarbete väntar de nu på patentbeslutet innan de kan offentliggöra den nya arbetsprocessen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?