Annons

Hon gör juristerna affärsmässiga – ”de fattar inte alltid business”

”Advokatbyråerna fattar inte alltid business”, menar Victoria Swedjemark, toppjuristen som ska hjälpa bolagens juridikfunktioner att komma ikapp i digitaliseringen.

Foto:Jesper Frisk

Hon lämnade en lång karriär som affärsjurist, först många år på advokatbyrå och sedan 14 år som chefsjurist i tre olika börsbolag, senast Tele 2 Sverige. I dag driver hon Glowmind som hjälper chefsjurister och bolagens juridikfunktioner med utveckling och digitalisering. Hon har även nyligen anslutit sig till Venturis Consulting Group, ett europeiskt strategi- och managementkonsultbolag.

”Min bild är att juridikfunktionen håller på att halka efter andra stödfunktioner i bolagen som HR och finans som numera har kommit rätt långt när det gäller att automatisera arbetsflöden och moment som tidigare gjordes manuellt och skapa self-service för verksamheten”, säger Victoria Swedjemark.

Det här är en förändring som krävs, menar hon, för att även juridikfunktionen ska kunna förflytta sig mot mer värdeskapande verksamhet som strategiskt ledarskapsstöd och kultur och förändringsledning.

”Frigör man tid från sådant som inte är så värdeskapande som att läsa enkla avtal finns också mer tid till att istället till exempel stötta bolaget i den digitala transformationen och jobba med alla nya risker inom områden som cybersäkerhet, hållbarhet och klimat.”

Men det är lättare sagt än gjort. Det finns förklaringar till att juridiken ligger efter i utvecklingen. 

”Det är svårt att byta däck på bussen medan den rullar. Många chefsjurister vill mycket men har samtidigt så mycket att göra att det är svårt att hinna med. Många juridikfunktioner kämpar enormt med sin arbetsbelastning just nu, med alla nya regleringar, den ökade affärskomplexiteten och nya risker samtidigt som allt går så mycket snabbare vilket ställer nya krav på att göra allt mer på kortare tid.” 

Foto:Jesper Frisk

Hon menar också att det behövs ett nytt ledarskap på sina håll.

”Eller åtminstone att många chefsjurister behöver utveckla sitt ledarskap och behöver kunna förflytta sitt team in i framtiden. Det vill till att juristerna vill utveckla sitt sätt att tänka, röra sig mer mot innovation, affärsfokus och agilitet snarare än att jobba med perfektion och kontroll.” 

Legal management consulting kallas det hon arbetar med, ett område som växer kraftigt internationellt men är rätt nytt i Skandinavien än så länge.

”Många bolags juridikfunktioner inser att de har behov av den här typen av stöd, och en del försöker gå till sina advokatbyråer för att få hjälp. Advokatbyråerna är duktiga på juridiken men kanske inte på att förstå hur en organisation fungerar, hur man lyckas med förändringsledning eller hur man systematiserar juridiken. De fattar inte alltid business. Där är det nya förmågor och kompetenser som behövs.” 

”En del jobbar också med generella managementkonsulter, men då saknas ofta en grundläggande förståelse för juridikens alldeles speciella utmaningar, till exempel kopplat till juridikens traditionella arbets- och angreppssätt och juristers mindset.”

Uppskattningsvis går i snitt 50 procent av bolagens juridikbudgetar till externa byråer.

Victoria Swedjemark ser som sagt att trenden går mot att bolagen kommer att plocka in mer juristkompetens inhouse. 

”All juridik är ju inte rocket science. Även många mindre bolag kan i dag, istället för att lägga ut allt på en advokatbyrå eller anställa en bolagsjurist bygga upp en hel del intern automatisering. Där finns det också pengar att spara.”

”Jag ser nu att allt fler skandinaviska bolag börjar bygga upp legal operations-förmågor, och det är kul.”

Det handlar om att driva juridikfunktionen mer affärsmässigt och lyckas med förändringen, genom att lyfta in nya kompetenser i teamet inom tech, dataanalys, projektledning och liknande.

”Legal operations är en viktig möjliggörare för förändringen, för då har man personer som kan avsätta tid och fokus på den här typen av arbete, och har relevant kompetens. HR och finans i större bolag har ju sedan flera år tillbaka tillsatt sådana roller i sina team.”

En del drar sig kanske för att anställa mer folk av kostnadsskäl, men enligt Victoria Swedjemark visar undersökningar att juridikfunktioner som har legal operations har cirka 30 procent lägre total kostnad. 

”Ofta beror det på att legal operations-gänget jobbar med just kostnadseffektivitet, till exempel att upphandla juridiska tjänster smartare, men också att bygga en operativ modell för funktionen som på totalen är mer effektiv.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera