1515
Annons

Hon fixar fram heta lastbilschaufförer

HISINGEN.
Ökat behov av transporter av livsmedel, toalettpapper och läkemedel under pandemin gav oväntad tillväxt för bemanningsföretaget Ad Acto Rekrytering.

Efter ännu ett rekordår planerar grundaren Cecilia Simonsson nu för expansion utanför Göteborg.

Bemanningsföretaget Ad Acto, med grundaren Cecilia Simonsson, har haft Gaselltillväxt sedan 2019. Företaget växer tillsammans med sina kunder i transportbranschen.
Bemanningsföretaget Ad Acto, med grundaren Cecilia Simonsson, har haft Gaselltillväxt sedan 2019. Företaget växer tillsammans med sina kunder i transportbranschen.Foto:Magnus Gotander
Bemanningsföretaget Ad Acto, med grundaren Cecilia Simonsson, har haft Gaselltillväxt sedan 2019. Företaget växer tillsammans med sina kunder i transportbranschen.
Bemanningsföretaget Ad Acto, med grundaren Cecilia Simonsson, har haft Gaselltillväxt sedan 2019. Företaget växer tillsammans med sina kunder i transportbranschen.Foto:Magnus Gotander

”Bemanning och rekrytering handlar om personliga relationer. För att kunna växa måste vi hela tiden vårda våra kundrelationer och utföra ett bra arbete”, säger Cecilia Simonsson, grundare av Ad Acto Rekrytering.

”Vi är en liten aktör men kan konkurrera genom att vi har nischat oss på bemanning inom logistik. Bland annat erbjuder vi kompetenta lastbilschaufförer med C och CE-körkort som är en bristvara så efterfrågan är hög.”

Ad Actos kontor ligger på Eriksberg som är ett historiskt industri- och varvsområde i Göteborg, ett stenkast från Älvsborgsbron. Före gentrifieringen användes området bland annat till utomhuskonserter med världsartister som U2 och Madonna. Här byggdes också Ostindiefararen Götheborg III. 

Eriksbergs bockkran har nu blivit byggnadsminne och är granne med bostäder och företagslokaler.

På kontoret arbetar Cecilia Simonsson vanligtvis tillsammans med HR-chef Pernilla Österberg, HR-assistent Anastasia Stojanova och konsultcheferna Kristian Candemir och Akam Gabar. Men med ökad smittspridning av omikron och nya restriktioner är det hemarbete som gäller när Di är på besök. 

”Det känns inte så dramatiskt längre, vi har ju vant oss och fått rutiner på plats. De som kan arbetar hemifrån när restriktionerna kräver det”, säger Cecilia Simonsson.

Men det var lite tuffare i inledningen av pandemin för Ad Acto som främst sysslar med bemanning inom logistik. Man förser bland annat åkerier som kör för DHL, Schenker och Volvo med personal på både tjänstemannasidan och arbetarsidan. Bland de kompetenser man erbjuder finns trafikledare, speditörer, kundtjänst, lastbilschaufförer som kör tung lastbil och tung lastbil med släp, truckförare och lagerarbetare.

När pandemin slog till i mars 2020 hade Ad Acto precis lagt rekordåret 2019 bakom sig med en fördubblad omsättning och fördubblad arbetsstyrka.

”En av våra största kunder tvingades stänga när deras kund Volvo stängde sina fabriker. Det drabbade oss i tredje hand. Vi permitterade men tvingades aldrig att stoppa verksamheten helt. Korttidsstödet gjorde att vi hade hoppet om att kunna återanställa igen. Jag vet att jag tänkte att världen kommer fortsatt behöva transporter”, säger Cecilia Simonsson.

Hon fick rätt. Förfrågningar kom från nya kunder och sedan sommaren 2020 har man inte behövt något korttidsstöd.

”Vi fick nya kunder som växte under pandemin när behovet av leveranser av livsmedel, toalettpapper och läkemedel ökade. Så lite oväntat för oss kunde vi fortsätta växa även under pandemiåren 2020 och 2021”, säger hon.

”Hittills har vi haft tur som klarat verksamheten utan större sjukfrånvaro och i stället har våra konsulter ibland kunnat täcka upp vid sjukfrånvaro hos våra kunder.” 

Cecilia Simonsson är uppvuxen i Åmål i en företagarfamilj. Och hon har tidigare varit med och drivit transportföretag tillsammans med familjen. Men 2014 var det dags för henne att stå på egna ben.

”Jag ville skapa något eget av min erfarenhet och kompetens som bland annat personalchef. Jag gillar att arbeta med människor så bemanning och rekrytering inom logistik var något som passade mig. Jag hade stor användning av mitt kontaktnät i branschen, annars hade det nog varit svårare att starta denna typ av verksamhet.”

Cecilia Simonsson startade eget i Göteborg och företaget fick namnet Ad Acto som är latin och betyder ungefär att skrida till handling, att agera. Men hon fick snabbt för mycket att göra så redan 2015 kom Pernilla Österberg in som delägare i företaget. Hon hade tidigare arbetat i logistikbranschen på Schenker Dedicated Services och var redo att pröva något nytt.

Två år senare utökades teamet med Kristian Candemir som konsultchef, den person som har kontakt med både konsulter, det vill säga de anställda, och kunderna. Han är numera även delägare.

”Kristian kom på rekommendation och blev en lyckad nyckelrekrytering för oss. Inom bemanning är det svårt att växa utan kompetenta konsultchefer och med Kristians kompetens och arbetsinsats har bolaget kunnat fortsätta växa.”

Tillsammans har de tre kompanjonerna gjort en snabb tillväxtresa och blivit utsedda till Gasellföretag av Dagens industri två år i rad för omsättningsökningen 2016-2019 och 2017-2020. 

Och tillväxtresan har fortsatt. Omsättningsprognosen för 2021 är 40 Mkr, en ökning med drygt 50 procent jämfört med året innan. Antal anställda har samtidigt ökat från 54 till 70 heltidstjänster vilket motsvarar 115 personer på lönelistan då alla inte arbetar heltid.

”För att skapa resultat och tillväxt behöver man omge sig med människor som är lika engagerade som du själv är. Det roligaste med att vara företagare är att skapa arbetstillfällen och en arbetsplats där människor trivs”, säger Cecilia Simonsson.

De första åren hade företaget uppdrag från Arbetsförmedlingen, så kallad stöd- och matchningstjänst, att få in långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden. Då hittade Cecilia Simonsson sin sanna drivkraft som företagare.

”Den bästa meritförteckningen är inte alltid en garanti för att rekryteringen blir bra. Min drivkraft är att hjälpa människor som andra inte vågat satsa på in i arbete, då slår personliga egenskaper många gånger högre än meriter. Det är fantastiskt att få se hur livsavgörande det kan vara för en person att få en chans på arbetsmarknaden”, säger Cecilia Simonsson.

Under 2022 är planen att ta igen tidigare missad tillväxt på grund av kompetensbrist. I ett års tid har man letat efter rätt person att ta sig an ansvaret som företagets tredje konsultchef och nu är den personen på plats.

”Vi har länge velat expandera både med vårt tjänsteutbud men också geografiskt men då behöver vi en konsultchef till. Det har vi nu så ett första steg är att få ett kontor i Borås. Sedan vill vi även öka vår närvaro i Bohuslän. Vi vill också utöka verksamheten inom lagerhållning.”

Hur ser företaget ut om tre år?
”Då har vi expanderat geografiskt och har cirka 150 anställda. Vi vill fortsätta växa i den takt vi gjort de senaste åren”, säger Cecilia Simonsson.

 

Komponentbrist orsakade omsättningsminskning för Cgit

IT-bolaget Cgit, som är noterat på Spotlight, minskade sina intäkter till 23,4 miljoner kronor (29,3) under det andra kvartalet 2022.

”Viktigt att notera i sammanhanget är dock tagna affärer som inte är levererade på grund av komponentsbrist på 8,5 miljoner kronor. Vår bedömning är att 7,5 miljoner kronor av dessa kommer att levereras och faktureras under 2022”, skriver bolaget i rapporten.

Ebitda-resultatet uppgick till 0,3 miljoner kronor (1,6) och ebit-resultatet blev -0,7 miljoner kronor (0,8).

Under perioden har en kostnad tagits på 137 tusen kronor hänfört till utveckling av bolagets mjukvarulösning kopplad till AI, skriver Cgit.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera