Annons

Hon är näringslivets mäktigaste kvinna: ”Makt måste man vara varsam med”

I fjol tog hon över en bank med 12.500 anställda och en balansomslutning på mer än 3.000 miljarder kronor. 

Näringslivets mäktigaste kvinna heter Carina Åkerström.

Carina Åkerström på galan.
Carina Åkerström på galan.Foto:JOEY ABRAIT
Carina Åkerström, vd på Handelsbanken.
Carina Åkerström, vd på Handelsbanken.Foto:Joey Abrait

Rubriken på Di:s förstasida den 5 april i fjol löd: ”Rivstart”. Och det var onekligen med beslutsamhet Carina Åkerström klev högst upp i hierarkin på Handelsbanken SHB A -2,08% Dagens utveckling , den bank hon tjänat i mer än 30 år. Hon kapade koncernledningen från 30 till sju direktörer, beslutade om ett sparpaket som innebar att 800 personer får lämna banken och, allra främst, hon gjorde en helomläggning av bankens strategi: från och med nu skulle Handelsbanken vara en mer fokuserad bank, bäst på det den väljer att göra.

”Ledarskap handlar om att våga fatta de beslut som behövs för att få verksamheten att utvecklas och jag har aldrig duckat de besluten. När jag tillträdde befann vi oss i en situation där vi inte vill vara, där vi inte riktigt kände igen banken. För mig var det uppenbart att vi behövde göra det här”, säger hon när Di träffar henne inför utnämningen till Näringslivets mäktigaste kvinna.

Handelsbankens mål är att vara lönsammast i branschen, något som kommit på skam under Anders Bouvins vd-tid som istället kännetecknades av att kostnaderna ökade snabbare än intäkterna.

Foto:Joey Abrait

”Det är till det målet jag vill tillbaka, ju förr desto bättre och vi har defintivt tagit steg i rätt riktning. Men det handlar också om att aktie­ägarna ska känna förtroende för oss, att medarbetarna känner sig stolta över sin bank och att kunderna är nöjda”, svarar Carina Åkerström på frågan om vart hon vill leda banken.

”Inte så vi uppträder mot varandra”

Det var nämligen inte bara ökade kostnader som kännetecknade året innan Carina Åkerström blev utnämnd. Hösten 2018 kunde Di avslöja att kvinnliga assistenter på SHB:s investmentbank, Capital Markets, kränkts av sina manliga överordnade. ”Metoohärva på SHB” var rubriken på den Di-etta som Carina Åkerström själv visade upp på den första presskonferensen.

Hur upplevde du ”Metoohärvan”?
”Jag blev otroligt besviken, på många sätt. Jag är en stolt Handelsbankare och det är inte så vi uppträder mot varandra. Även om det här var isolerat så skadade det verkligen banken.”

Efter att Carina Åkerström tagit över som vd har flera chefer med ansvar för kulturen på Capital Markets fått lämna banken.

”Vi tog hjälp utifrån för att se vilka strukturer som hade växt fram och insåg att det behövdes förändringar. Den nya ledningen har verkligen tagit sig an uppgiften och jag känner att det nu finns plats för både duktiga män och kvinnor på ett betydligt bättre sätt”, säger Carina Åkerström.

Efter 17 män är Carina Åkerström den första kvinnan på vd-posten i Handelsbankens 148-åriga historia. 

Tror du att det spelar roll att du är första kvinna som vd?
”Jag vill inte tro det. Det är aldrig fel att man får in olika perspektiv, men jag tror att ett gott ledarskap ser ganska lika ut oavsett kön.”

Så du tror inte på ett specifikt kvinnligt ledarskap?
”Det är en intressant fråga och det pratas ju mycket om det, men jag tror mer att det handlar om hur kvinnor upplevs. Medan en man som pekar med hela handen upplevs som handlingskraftig får en kvinna alla möjliga epitet. Men det ligger ju inte i mig utan i betraktarens ögon.”

Känner du dig som en förebild för andra kvinnor?
”Det är ingenting jag tänker på, men kan jag som förebild visa andra kvinnor att det går att komma hit, så är jag glad för det.”

Den senaste tiden har bankernas rådgivning vid börsnotering varit en omdebatterad fråga. Detta efter att storbanken Goldman Sachs ­bestämt sig för att inte ta sig an börsnoteringar i bolag som bara har vita män i styrelsen. 

Vad anser du om det?
”Det lyfter viktiga frågeställningar, men för mig är frågorna större än en börsnotering. Det handlar om att utveckla värderingar, organisation och strukturer för att vi ska få till en verklig förändring. Det får inte bli så att man tror att man har löst problemet med bara en siffra i statistiken.” 

Så hur löser man problemet?
”Det är ett jobb som tar tid och som man måste jobba målmedvetet med. Det gäller att man hela tiden har frågan i åtanke när man till exempel rekryterar chefer.”

Du är själv enda kvinnan i Handelsbankens ledning, varför?
”Jag är ensam kvinna i ledningen ja, men tittar du på hela banken i Sverige så är hälften av alla chefer kvinnor. Det är ett gott betyg för det arbete vi gör och tittar man framåt så är jag övertygad om att framtiden ser annorlunda ut.”

Du leder en bank med 12.500 anställda, känner du dig mäktig?
”Jag vet ju att jag har makt och har haft det i många år. Det är någonting man måste vara varsam med eftersom de beslut man fattar har en väldig påverkan. Men makt är bra, det är fantastiskt att ha möjligheten att påverka och förhoppningsvis göra det i en riktning som är bra för alla.”

Vad gör du när banken är där du vill att den ska vara?
”Planerar för nästa steg för banken.”

Vad gjorde du när du erbjöds jobbet som vd?
”Jag var på jobbet, det var kvällen innan vi gick ut med det.”

Vad tänkte du då?
”Wow, nu är det på riktigt.” 

 


Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?