ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Hon är årets MBA-stipendiat: ”Här får jag ett smörgåsbord av verktyg”

  • Foto: Banfa Jawla

Årets MBA-stipendiat Maria Smith är i full gång med sina studier på det prestigefyllda programmet Executive MBA vid Handelshögskolan i Stockholm. 

Nu öppnar ansökan för dem som vill söka nästa års stipendium.

Dagens industri delar varje år, i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Utbildning.se, ut ett stipendium värt 495.000 kronor. I fjol vann Maria Smith, och juryn skrev i sin motivering att hon är en ’god lyssnare som drivs av passion med ett starkt driv och engagemang’. Nu är det dags för intresserade att söka nästa års stipendium.

I januari startade Maria Smith, sin Executive MBA-utbildning vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon går programmet under 18 månader, parallellt med sitt ordinarie arbete som chef för hållbarhetsstrategi och -utveckling på Ica. 

Efter tre månader på utbildningen, hur tycker du att det är?
”Det är helt underbart. Jag är så glad att jag fick den här möjligheten. Jag tror att kombinationen, att man jobbar samtidigt, är värdefull. Man tar till sig det man lär sig på ett annat sätt och kan koppla det direkt till utmaningar man har på jobbet, både på kort och på lång sikt.” 

Vad har du fått lära dig hittills?
”Vi började med egna studier och inläsning i början av januari. Vi har haft två utbildningsveckor där vi har träffats, både i Sverige på Handelshögskolan och i förra veckan i Riga. Där hade vi lektioner med föreläsningar och fick träffa många företag på plats.” 

”Vi läser mycket internationell ekonomi just nu och att få uppleva det ur ett annat perspektiv än det svenska, gör att teorierna faller på plats. Jag fått en mycket bättre bild över de ekonomiska systemen som finns globalt och hur de påverkar oss som företag.”

Hur upplever du att utbildningen hjälper dig att utvecklas som ledare?
”Jag har lärt mig mer om mig själv och ledarskap. Man får en professionell coach och en i gruppen som är ens coach, som man bollar olika frågeställningar med. Jag är väldigt intresserad av människan och ledarskapet, den mänskliga sidan av en organisation.” 

”Här får jag ett smörgåsbord av olika verktyg som jag kan använda när man hamnar i olika situationer.” 

Vilka nätverksmöjligheter ser du?
”Det är klockrent och kunde inte ha varit en bättre klass. Vi är drygt 50 deltagare med 19 olika nationaliteter. Det är en otrolig spridning på vilka roller man har och vilka företag och organisationer man jobbar på. Det som är utmärkande för deltagarna, på ett mer personligt plan, är att det är människor som är väldigt nyfikna, smarta, ambitiösa och kompetenta. Man blir inspirerad av vad andra gör.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer