Tillsammans omsätter 17 Nätverket nästan 10 miljarder kronor och representerar bolag med sammanlagt ungefär 6.000 anställda. Lena Apler, Anna Bråkenhielm, Monica Lindstedt och Jessica Löfström är några av toppnamnen i nätverket med 55 medlemmar. Syftet med nätverket är att inspirera, vara en maktfaktor i svenskt näringsliv och bidra till att kvinnliga entreprenörer ska bli fler och mäktigare.
Nu växer nätverket genom att välja in tio nya medlemmar. För att kvala in ska du vara kvinna och ha grundat och drivit bolag som omsätter minst 50 miljoner kronor per år.
En av de tio medlemmarna som nu väljs in är Victoria Skoglund. Hon är sedan ett år tillbaka vd på Zetas trädgård som enligt prognosen landar på ca 51 miljoner kronor 2019.
Victoria Skoglund är i grunden trädgårdsmästare och har drivit Zetas i 20 år. Hon skriver även böcker, figurerar i TV4 och har ett Instagramkonto med 150.000 följare.
”Det är viktigt att lyfta kvinnligt entreprenörskap och göra oss synliga, visa att vi vågar och att vi kan”, säger Victoria Skoglund.

Det hon ser mest fram emot med medlemskapet är att utbyta erfarenheter med andra entreprenörer och det stöd som kvinnorna i nätverket innebär för varandra.
”Det finns jättemycket styrka men det finns också en väldigt stor ödmjukhet inför att driva ett större bolag, en öppenhet kring vad som kan vara svårt och ibland göra riktigt ont”, säger Victoria Skoglund.
Under 2018 släppte Victoria Skoglund ledarskapet i bolaget och Zeta leddes operativt av andra personer.
”De gjorde en del felsatsningar vilket ledde till en stor förlust”, säger hon.
Sedan ett år tillbaka driver hon bolaget helt själv.
”Jag har lagt det bakom mig. Nu känns det betydligt bättre igen. Under ett tjugoårigt entreprenörskap kantas vägen självklart av både fram- och motgångar, det viktiga är att lära av misstagen och lösa problemen.”
Entreprenörsrollen innebär hårt arbete och Victoria Skoglund beskriver det som att man ofta är på golvet och kavlar upp ärmarna.
Vad är bra med kvinnligt entreprenörskap?
”Jag tror att kvinnor är uthålligare än män, kanske lite mer långsiktiga också. Det kan vara en väldigt bra grund när man ska bygga bolag. Vi ger oss aldrig. Det finns någon slags inre kraft hos kvinnor, lite som en näringsrik rykande kompost”, säger Victoria Skoglund.
17 Nätverket träffas ungefär en gång i månaden och pratar om pengar, makt och ägande.
”Makten sitter i ägandet och med makt kan man förändra världen till det bättre”, säger Jessica Löfström som är en av 17 Nätverkets grundare.
Nu delar nätverket även ut ett pris till årets bråkigaste kvinna i näringslivet.
”Det känns superroligt och ärofullt. Jag vet inte om jag har varit så bråkig, men jag tror man tycker att det var ett stort, utmanande och modigt beslut att ta sig an en kedja som har krisat länge”, säger Karin Lindahl, Indiskas ägare och vd, som mottager titeln.