Hoppa till innehållet

Annons

Holländskt fordonsföretag etablerar sig i Nyköping

Det holländska fordonsföretaget Bosal kommer att etablera sig i Nyköping. Investeringarna planeras hamna runt 200 miljoner kronor och skapa upp till 400 nya jobb i kommunen, enlig ett pressmeddelande.

Rekryteringen till det planerade kompetenscentret och en ny produktionsanläggning i Nyköping kommer att inledas i början av året. 

”Vi har förberett detta i över ett år och är väldigt tacksamma över den hjälp och det stöd vi fått av Nyköping. Det är en fantastisk plats att starta vår skandinaviska verksamhet på. Vi ser många möjligheter här – och vi vet att vi kan skaffa oss en otrolig fördel på hållbarhetsområdet genom att etablera oss närmare de stora svenska OEM-aktörernas produktionsanläggningar. Öppnandet av vårt kompetenscenter och vår anläggning i Nyköping är ett stort strategiskt steg för oss”, säger René de Wit, vd på BOSAL Group, i ett pressmeddelande.

Bosal tillverkar avgasreningssystem, chassidelar och produkter för energikonvertering till kommersiella fordon och passagerarbilar och har fabriker i 14 länder och cirka 2.500 medarbetare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera