Hoppa till innehållet

Annons

Högtryck att sälja begagnat i januari – det här säljer bäst

Januaris fattiga dagar skapar högtryck på Sveriges köp- och säljmarknader för begagnade produkter. 

Mycket – och sanningsenligt – information ökar chansen att få dina prylar sålda, enligt annonssajten Blocket, som listat vad som efterfrågas mest just nu.

Foto:Martina Huber

Efter jul och nyår ökar trycket på andrahandsmarknaden då många behöver få in mer pengar i plånboken. Men att veta hur en annons ska utformas för att få den såld är inte alltid helt enkelt. 

”Till och börja med, även om det kan verka som en självklarhet, se till att vara ärlig och utförlig när du beskriver varan och skicket, säger Blockets Ebba Rosencrantz, pressansvarig på köp- och säljsajten. 

Bland de mest populära produkterna på Blocket under januari finns spelkonsolerna Playstation och Nintendo. Det beror troligen på den rådande bristen på halvledare enligt Ebba Rosencrantz, som har några tips på vad man bör tänka på.

”Om det exempelvis finns repor på din konsol, berätta det. Det är bättre att ge för mycket info snarare än för lite. Om du har tillgång till garantier så är det också ett stort plus att få med”, säger hon. 

Hur gör man sin annons mer efterfrågad?
”Klicka i att du kan skicka produkterna. Din potentiella marknad blir väldigt mycket större då”, konstaterar Ebba Rosencrantz. 

Två andra kategorier som är extra heta är såväl märkeskläder som skor, till exempel vinterjackor från Fjällräven eller kläder från modehuset Gucci. 

”Var noga med att ange mått och storlek och se till att ta bra bilder ur många olika vinklar. Det är viktigt. Om du har kvitton på skorna eller kläderna så är det ett stort plus”, säger Ebba Rosencrantz  

Vad är mest eftertraktat för tillfället?
”I januari är det alltid vinterprylar. Allt från skidkläder till skidor och pjäxor är väldigt populärt under vintersäsongen”, säger Ebba Rosencrantz. 

 

Innehåll från Origo GroupAnnons

Origo Group gör det enklare att bli en attraktiv arbetsgivare

Att behålla sina anställda är en stor utmaning för företag och organisationer, speciellt i en föränderlig arbetsmarknad. Det som känns engagerande och får en anställd att må bra, kan förändras i morgon. Genom en kombination av strategiska undersökningar och snabba pulsmätningar hjälper Origo Group företag och organisationer att få ovärderliga insikter om sina anställda men även arbetsmarknaden i stort.

För alla organisationer och företag är det viktigt att förstå hur medarbetare mår och vad som påverkar om de stannar kvar. Det krävs regelbundna mätningar för att fånga upp engagemang, ledarskap och attraktivitet hos medarbetare. 

–Vi jobbar dels med en årlig medarbetarundersökning där resultatet kan analyseras och användas till djupare, strategiska insikter. Men även genom pulsmätningar där cheferna snabbt kan få information om hur medarbetare mår och vad de tycker i olika situationer. En kombination av dessa mätningar är allra bäst, eftersom de används till olika syften, säger Anneli Malaguti som är affärsutvecklare på Origo Group. 

Bredare insikt 

Men det behöver inte stanna där - Origo Group kan även genomföra mätningar utanför organisationen, som kan ge viktiga insikter om vilka förändringar som kan genomföras för att förbättra arbetsmiljön samt att attrahera nya medarbetare. 

Anneli har över tio års erfarenhet inom medarbetar- och kundengagemang och berättar att de även genomför panelmätningar för att se hur mycket omvärlden påverkar medarbetarna. 

– I panelen tar vi upp bredare utvecklingsfrågor. Till exempel hur villig man är att förändra sin arbetssituation, flexibilitet i arbetet, hur viktig lönen är för att byta arbetsgivare och nu senast om det nya omställningsstudiestödet. Det är en utmaning för företag och organisationer att hitta resurser med rätt kompetens och veta vad de lockas av. Därför är dessa insikter användbara för alla våra kunder, eftersom det säger något om den generella bilden som samhället har. 

Origo Group är ett brett undersökningsföretag med erfarenhet av alla slags mätningar i olika branscher. Oavsett vilken typ av företag eller organisation, så hittar Origo Group alla medarbetare, även de som inte använder jobbmail. 

– Vi hittar sätt att nå alla! Just nu använder vi till exempel QR-koder på en akutmottagning för att mäta hur de anställda upplever sina arbetspass. 

Strategiska och operativa insatser

Resultatet från en strategisk undersökning kan ge mycket bra insikter för att förbättra medarbetarerbjudandet i stort och attrahera talanger. En av Origo Groups kunder jobbar aktivt med att nischa företagets aktiviteter och förmåner till sina medarbetare, genom att dela in dem i olika segment baserat på intresseområden och livssituation. 

– AW funkar inte för alla, vissa vill hellre ha friskvårdstimme. Vissa intresserar sig för e-sport andra för djur, natur eller kultur. Genom att tänka i olika intresseområden ser företaget till att skapa attraktiva aktiviteter som förenar medarbetare med samma intressen och får arbetet och livet kommer närmare varandra, så att fler ska trivas. 

Pulsmätningarna hjälper till att få löpande insikter om hur medarbetarna upplever den dagliga arbetsmiljön, att den funkar bra, är något som är viktigt att hålla koll på för att inte riskera att tappa de bästa medarbetarna. 

Om Origo Group

Origo Group är ett av landets ledande insikts- och undersökningsföretag. Vi finns i Stockholm, Linköping och Göteborg. Vi hjälper beslutsfattare i näringsliv och samhälle att tryggt ta steget in i framtiden genom att ta fram väl underbyggda insikter om till exempel vad kunder tycker, hur ett varumärke uppfattas eller hur nöjda medarbetarna är.

Läs mer om medarbetarundersökning och pulsmätning  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Origo Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera