Annons

Högsta priset för euron på flera år

Svagt uppåt för handeln på Stockholmsbörsen samtidigt som växelkursen för euron är den högsta på närmare ett decennium.

På tisdagseftermiddagen stiger det breda OMXS-index på Stockholmsbörsen med 0,1 procent.

Priset för en euro stiger till den högsta nivån sedan 2010 och kostar vid lunchtid 10:08 kronor. Sedan årsskiftet har den svenska kronan tappat 26 öre mot euron. En dollar handlas för 8,19 kronor.

I Tyskland har den högsta förvaltningsdomstolen beslutat att godkänna tidigare förbud för äldre dieselbilar i tyska städer. Frankfurtbörsens DAX-index backar med 0,3 procent. Däremot stiger Londonbörsens FTSE100-index svagt med 0,2 procent.

Paris CAC40-index ökar något med 0,1 procent.

Efter flygbolaget SAS kvartalsrapport tidigare i dag, som visade på en klart lägre förlust än vad marknaden väntat sig, rusar aktien på Stockholmsbörsen. Flygbolagsaktien stiger 9,4 procent.

Fingerprint, som började tisdagshandeln svajigt, har under eftermiddagen återhämtat sig och ökar nu med 1,5 procent. En annan vinnare bland börsens 30 största företag är bilsäkerhetsbolaget Autoliv som går upp 1,8 procent.

En av börsens förlorare är teleoperatören Tele2 som sjunker 1,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?