Annons

Högsta antalet nya coronasmittade i Danmark sedan april

Danmark noterar 189 nya coronasmittade, det högsta antalet på ett dygn sedan april, enligt Statens Serum Institut.

Foto:Fredrik Hagen

”Det ökande smittalet kommer att stiga ytterligare om man inte vidtar åtgärder mot smittspridningen”, säger professorn och överläkaren Lars Østergaard på universitetssjukhuset i Århus, Danmarks näst största stad.

Längre norrut på Jylland ligger Ålborg, där polisen var tvungen att gripa in på fredagskvällen på Jomfru Ane Gade där uteställena ligger tätt.

Polisen röjde gatan på festande människor och bötfällde en del som inte höll det pådyvlade avståndet till varandra. Men barer och klubbar fortsatte att hålla öppet.

I Holsterbro, också på Jylland, stängde polisen tre diskotek med hänvisning till reglerna för smittskydd. Ägarna riskerar böter och måste söka nya verksamhetstillstånd.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?