ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Högst andrahandshyra på Östermalm

  • Andrahandshyrorna rusar ikapp med bostadspriserna i huvudstaden Foto: TT

Det är inte bara köparna som får vara beredda att betala ordentligt för en lägenhet i Stockholm. Under det första kvartalet låg medianhyran för en andrahandsetta på 11.000 kronor i Stockholms stad.

Att bostadspriserna har skjutit i höjden i Stockholm de senaste åren har nog inte undgått många, men även den som väljer att vända sig till andrahandsmarknaden får vara beredd att hosta upp en ordentlig summa.

Under det första kvartalet upp den genomsnittliga andrahandshyran på en 1-3 rummare i Stockholms stad till 12.848 kronor vilket var en ökning på 4 procent jämfört med det fjärde kvartalet 2016. Det visar statistik från hyressajten Qasa.

Dyrast var det på Östermalm där snitthyran uppgick till 15.335 kronor medan Hässelby och Vällingby var billigast med 9.322 kronor.

”Priserna på bostadsmarknaden är fortsatt rekordhöga, oavsett om du vill hyra eller köpa en bostad. Däremot ser vi att hyresgäster och bostadsköpare skiljer sig i hur de värderar olika områden”, säger Mattia Tosti, pressansvarig på Qasa, i en kommentar.

Stockholms andrahandsmarknad sticker även ut jämfört med andra större städer i Sverige. Medianhyran på en etta i Stockholms stad låg på 11.000 kronor under det första kvartalet vilket kan jämföras med 6.500 kronor i Göteborg och 6.200 kronor i Malmö.

Jämför bolåneräntor – från 1,25% (extern tjänst)

https://infogr.am/medianhyror_pa_andrahandsmarkanden

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer