Annons

Högst andrahandshyra på Östermalm

Det är inte bara köparna som får vara beredda att betala ordentligt för en lägenhet i Stockholm. Under det första kvartalet låg medianhyran för en andrahandsetta på 11.000 kronor i Stockholms stad.

Andrahandshyrorna rusar ikapp med bostadspriserna i huvudstaden
Andrahandshyrorna rusar ikapp med bostadspriserna i huvudstadenBild:TT

Att bostadspriserna har skjutit i höjden i Stockholm de senaste åren har nog inte undgått många, men även den som väljer att vända sig till andrahandsmarknaden får vara beredd att hosta upp en ordentlig summa.

Under det första kvartalet upp den genomsnittliga andrahandshyran på en 1-3 rummare i Stockholms stad till 12.848 kronor vilket var en ökning på 4 procent jämfört med det fjärde kvartalet 2016. Det visar statistik från hyressajten Qasa.

Dyrast var det på Östermalm där snitthyran uppgick till 15.335 kronor medan Hässelby och Vällingby var billigast med 9.322 kronor.

”Priserna på bostadsmarknaden är fortsatt rekordhöga, oavsett om du vill hyra eller köpa en bostad. Däremot ser vi att hyresgäster och bostadsköpare skiljer sig i hur de värderar olika områden”, säger Mattia Tosti, pressansvarig på Qasa, i en kommentar.

Stockholms andrahandsmarknad sticker även ut jämfört med andra större städer i Sverige. Medianhyran på en etta i Stockholms stad låg på 11.000 kronor under det första kvartalet vilket kan jämföras med 6.500 kronor i Göteborg och 6.200 kronor i Malmö.

Jämför bolåneräntor – från 1,25% (extern tjänst)

https://infogr.am/medianhyror_pa_andrahandsmarkanden


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?