Högre tryck på Skavsta

Stockholm Skavsta Airport hade 2.132.072 passagerare under 2017. Det är en ökning med 5,1 procent jämfört med året före, skriver flygplatsens ledning i ett pressmeddelande.

De kommersiella flygrörelserna ökade med 3,3 procent och beläggningsgraden på den reguljära flygtrafiken höjdes från 82,3% till 83,6%.

Skavsta har trafik till totalt 46 destinationer, varav 33 trafikeras av Ryanair och 13 av Wizz. Flygplatsen är privatägd till 90,1 procent sedan 1998. Nyköpings kommun äger 9,9 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?