1515
Annons

Högre resultat och omsättning för Upsales

Det First North-listade mjukvarubolaget Upsales redovisar ett resultat efter skatt på 3,2 miljoner kronor (0,2) i det första kvartalet 2021. Det framgår av delårsrapporten.

Ebitda-resultatet ökade till 6,5 miljoner kronor (2,8) och ebitda-marginalen steg till 29,8 procent (14,6).

Omsättningen i kvartalet ökade till 21,8 miljoner kronor (18,9).

Årligen återkommande abonnemangsintäkter (ARR) uppgick vid slutet av perioden till 92,1 miljoner kronor vilket är en ökning med 26,6 procent de senaste tolv månaderna, något som bolaget tidigare rapporterat.

”Under Q1 har vi tagit tydliga steg mot att fortsätta växa Upsales snabbare än tidigare. Säljorganisationen fortsätter växa i högt tempo, med fortsatt hög effektivitet och snabb uppstart för nya medlemmar i teamet. Inom kort lanserar vi även Upsales nya varumärkesidentitet som bättre speglar det bolag vi är i dag”, skriver vd Daniel Wikberg.

Bättre än väntat för hajpade Gamestop

Foto:Jeff Roberson

Omsättningen för Gamestop, den amerikanska datorspelskedjan som hamnat i fokus de senaste månaderna, ökade med 25 procent till 1,3 miljarder dollar, motsvarande 10,7 miljarder kronor, under det senaste kvartalet. Det var en större ökning än vad analytikerna hade spått.

Bolagets förlust per aktie blev 45 cent, också det bättre än väntat. Analytikerna hade räknat med en förlust på 84 cent per aktie. Men i onsdagens efterhandel på New York-börsen på backade Gamestops aktie 9 procent, rapporterar Reuters.

Gamestops aktiekurs rusade i höjden i slutet av januari genom flera samlade aktioner på nätforum som Reddit. Småsparare tog då upp kampen mot hedgefondförvaltare, som som blankat aktien, det vill säga satsat på kursfall.

Den volatila handeln har fortsatt i Gamestop och i år har aktien stigit svindlande 1 500 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera