1515

Högre resultat men lägre omsättning för Eurocon

Eurocons nettoomsättning uppgick till 65,5 miljoner kronor (68,6) under andra kvartalet 2020, och ebita-resultatet ökade till 6,9 miljoner kronor (3,2).

Ebita-marginalen steg till 10,6 procent (4,6).

Resultatet efter finansiella poster uppgick till 6,4 miljoner kronor (3,3) och Resultatet efter skatt ökade till 5,1 miljoner kronor.

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 19,4 miljoner kronor (10,8).

”Styrelsen har beslutat att i samband med denna kvartalsrapport, istället för tredje kvartalsrapporten som tidigare kommunicerats, meddela att styrelsen inte kommer att kalla till extra bolagsstämma senare under året för att besluta om utdelning. Därmed kommer ingen utdelning att ske under 2020”, heter det.

Det har under andra kvartalet varit svårt för Eurocon att hitta nya uppdrag eftersom många investeringar har skjutits framåt och ett antal uppdrag har även avslutats på grund av pandemin. 

”Vi lyckades erhålla ett antal mindre uppdrag under perioden samt två mindre idrifttagningsuppdrag i slutet som bidrog till en uppgång i juni. Vi hoppas och tror att något/några av de uppskjutna projekten kommer att startas under det tredje kvartalet”, skriver vd Peter Johansson.

Bolagets fokus nu är att försöka begränsa de negativa effekterna av pandemin för att stå starka när läget stabiliseras. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?