Annons

Högre resultat för A3 men oförändrade intäkter

Teleoperatören A3, som bytt namn från Alltele, redovisar ett resultat efter skatt på 2,8 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (-1,8). Resultatet per aktie uppgick till 0:09 kronor (-0:06).

Rörelseintäkterna blev 203 miljoner kronor (203). Rörelseresultatet, ebit, blev 1,4 miljoner kronor (-2,9) och ebitda-resultatet blev 18,0 miljoner kronor (10,2).

"Trots utökade investeringar i marknadsförings- och försäljningsåtgärder har året startat positivt med ett ebitda-resultat för första kvartalet om 18,0 miljoner kronor vilket är i linje med plan", skriver A3:s vd Paul Moonga i delårsrapporten.

Resultatet för perioden påverkas av investeringar om cirka 6,6 miljoner kronor i kampanjrabatter och andra säljåtgärder vilket är en ökning med 1,6 miljoner kronor jämfört med föregående kvartal.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 31,4 miljoner kronor (4,7). 

Under kommande perioder kommer A3:s fokus vara på utökad tillväxt inom företagssegmentet, en högre grad av digitalisering av alla kärnprocesser inom privatsegmentet i synnerhet försäljning/kundvård, och att uppnå de mål bolaget har satt för operationella kostnader.

"Utöver organiska åtgärder är vi nu även redo att aktivt beakta eventuella förvärvsmöjligheter. A3 är en aggressiv utmanaroperatör och vi ser fram emot att tydligt visa återställd lönsamhet i underliggande verksamhet under 2019", skriver Paul Moonga. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?