1515

Högre omsättning och resultat för Arcoma

First North-listade Arcoma, verksamt inom röntgensystem, hade en nettoomsättning på 33,9 miljoner kronor i det andra kvartalet (30,9). Rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, låg på 3,5 miljoner (2,3) och nettoresultatet var 2,5 miljoner (0,7).

Nettoomsättningen ökade med 10 procent i kvartalet och 22 procent under det första halvåret till 68,5 miljoner kronor (56,1). Ebitda-förbättringen var 52 procent i det andra kvartalet och 147 procent under det första halvåret till 5,3 miljoner (2,2).

"Vi har väsentligt bättre bruttomarginal i andra kvartalet i jämförelse med det första kvartalet, vilket till största del beror på en lägre andel detektorförsäljning samt en mer gynnsam produktmix", skriver Jesper Söderqvist i vd-ordet.

Han pekar på att bolaget minskat sina personalkostnader jämfört med 2018 då "viktiga personalomställningar" avklarats.

"Vi har med den nya organisationen en kraftigt ökad aktivitet inom alla områden, vilket sammantaget skapar både resultat och kassaflödesförbättringar", skriver han vidare.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?