Högre omsättning men ökad förlust för ES Group

Värmeteknikföretaget ES Group, som noterades på Spotlight Stock Market i september, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2020/2021 på -1,9 miljoner kronor (-1,2). 

Nettoomsättningen steg till 14,0 miljoner kronor (9,7), men rörelseresultatet sjönk till -1,6 miljoner kronor (-1,2).

”Efter ett kvartal med cirka 45 procents försäljningstillväxt jämfört med samma period 2019 ser vi fram emot ett nytt kalenderår och jag är fortsatt trygg med inriktningen i vår affär och vår position på marknaden”, skriver ES Groups vd Fredrik Sävenstrand i delårsrapporten.

ES Groups grundaffär med luft/vatten-värmepumpar som säljs internationellt växte under kvartalet, uppger han.

Coronakrisen påverkar dock även bolagets bransch, till exempel genom att rörligheten i och mellan länder begränsas, vilket har gjort det mer utmanande att resa för att säkerställa installationer och genomföra projekt.

”Utan rådande pandemi hade vår tillväxt varit starkare. Men pandemin snabbar också på omställningen mot mer hållbara lösningar vilket skapar nya möjligheter”, skriver ES Group.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?