1515
Annons

Högre omsättning men lägre resultat för Bimobject

Bimobject, listat på First North och verksamt inom digitala lösningar för byggindustrin, ökade sin nettoomsättning med 70 procent till 22 miljoner kronor i det första kvartalet 2018 (13).

Antalet användare passerade 740.000. Bruttomarginalen steg till 89 procent (88).

Faktureringen minskade dock till 19 miljoner kronor (21) och rörelseförlusten växte till -19 miljoner (-12).

"Faktureringen och resultatet föll däremot tillbaka något då faktureringscykeln för Autodesk Seek-avtalen nu normaliserats, efter att avtalen övertogs den 16 januari 2017. Avtal som då var tvunget att faktureras i januari har nu fakturerats i december för att därigenom ge kunderna möjlighet att betala i tid", skriver Bimobject.

Bolaget förklarar också den ökade förlusten under kvartalet av den investering som gjorts för att öka antalet säljare och utvecklare. Därtill har satsningen på fastighetsägare och digitaliseringen av byggnader inletts, anger Bimobject.

Kassaflödet från löpande verksamheten förbättrades och uppgick till 0 (-14). Målet är minska det negativa kassaflödet jämfört med 2017, skriver Bimobject.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?