Annons

Högre omsättning för I-Tech

First North-listade färgteknikbolaget I-Tech ökade sin omsättning för det fjärde kvartalet 2019 till 14,6 miljoner kronor (10,8). Även rörelseresultatet ökade, till -0,9 miljoner kronor (-2,9).

Det framgår av bolagets bokslutsrapport.

Resultatet efter skatt ökade till 14,4 miljoner kronor (-3,0). Där sticker posten skatt på årets resultat ut, vilken blev en intäkt på 15,5 miljoner kronor (0).

”Då bolaget nu finner sig en position där det är sannolikt att bolaget i framtiden kommer utnyttja upparbetade underskottsavdrag redovisas dessa i enlighet med K3:s regelverk”, skriver bolaget i rapporten.

I-Techs vd Philip Chaabane konstaterar att bolaget redovisat ett positivt ebitda under de tre senaste kvartalen och därmed för helåret. Det är femte kvartalet i rad där omsättningen ökar.

”Vi ligger därmed i linje med och till och med något före, de utfästelser kring lönsamhet och tillväxt som vi gjorde i samband med vår börsintroduktion”, fortsätter Philip Chaabane


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?