ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Högre kostnader sänkte SJR:s resultat under andra kvartalet

Bemanningsföretaget SJR:s rörelseresultat- och marginal sjönk under det andra kvartalet, jämfört med samma kvartal i fjol, medan intäkterna steg knappt 1 procent.

"Resultatet för kvartalet blev lägre än förväntat på grund av minskade intäkter samt större kostnader än beräknat vid omstruktureringarna", kommenterar vd Per Ogunro i delårsrapporten.

Han forsätter:

"Kostnaderna, som huvudsakligen är personalkostnader och administrativa kostnader, är till stor del tagna för detta. Kostnadsmassan inom koncernen kommer under resterande år fortsätta att analyseras och anpassas."

Under det andra halvåret kommer de nedskärningar av personal som genomförts att leda till minskade kostnader, spår vd:n.

"Förhoppningsvis skall de åtgärder som vidtagits under halvåret, och som kommer att vidtas under resten av året, medföra att SJR återigen visar tillväxt och god lönsamhet nästa år", skriver Per Ogunro.

SJR:s omsättning uppgick till 101 miljoner kronor i det andra kvartalet (100). Rörelseresultat blev 1,3 miljoner kronor (9,8), vilket innebär en rörelsemarginal på 1,3 procent (9,8). Nettoresultatet blev 0,9 miljoner kronor (7,6).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer