ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Högre intäkter men lägre marginal för Image Systems

Image Systems, som utvecklar produktionssystem för media, hade intäkter på 61,3 miljoner kronor (46,3) under det tredje kvartalet 2019.

Bruttomarginalen uppgick till 51 (63) procent.

”Den lägre bruttomarginalen är beroende på större andel inköpt hårdvara i RemaSawco som har en låg bruttomarginal”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Ebitda-resultatet uppgick till 6,7 miljoner kronor (5,6) och rörelseresultatet blev 1,7 miljoner kronor (2,2).

Orderingången uppgick till 24,1 miljoner kronor (27,8) och orderstocken låg på 54,5 miljoner kronor (40,8).

”Vi kan konstatera att koncernen växer kraftigt. Perioden januari-september visar en intäktsökning om cirka 40 procent och rörelseresultatet före avskrivningar ökade med drygt 50 procent. Affärsområdet Motion Analysis är den största bidragsgivaren som levererar en rörelsemarginal före avskrivningar om 46 procent för perioden januari-september, vilket måste anses vara anmärkningsvärt bra. Affärsområdet RemaSawco har haft många utleveranser under det tredje kvartalet men vi har inte fullt ut lyckats nå den förväntade lönsamheten. Marginalen i projekten har tyngts av en lägre bruttomarginal som en följd av högre tidsåtgång i ett antal fastprisprojekt vilket påverkar lönsamheten negativt”, skriver vd Johan Friberg i delårsrapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer