Annons

Högre intäkter men fortsatt förlust för Ferroamp

Ferroamp, som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -7,0 miljoner kronor (-2,7).

De totala intäkterna steg till 21,3 miljoner kronor (11,6), varav nettoomsättningen ökade med 158 procent till 18,9 miljoner kronor (7,3) medan aktiverat arbete för egen räkning sjönk till 2,4 miljoner kronor (5,9).

”Av kvartalets nettoomsättning är 5 miljoner kronor av engångskaraktär härrörande från fakturering av Vattenfallprojektet samt stora leveranser relaterade till batteribidraget (på grund av osäkerhet om dess förlängning)”, skriver Ferroamp i bokslutsrapporten.

”Det negativa resultatet är enligt plan och en konsekvens av bolagets expansiva satsning på industrialisering av produktsortimentet med kostnader för att lägga ut SSOer och ESOer till externa leverantörer, förstärkning på personalsidan samt övriga satsningar på forskning och utveckling”, uppger bolaget vidare.

Vd Björn Jernström framhåller att företaget under fjärde kvartalet återigen slog faktureringsrekord.

”Leverans av basorder har ökat signifikant. Vi har också sett en förhöjd fakturering för stora projekt (DC-snabbladdare till Vattenfall) och som en följd av osäkerheten kring hur det statliga batteribidraget skulle utformas för 2020 är också andelen batteriorder hög. För basorder kommer takten för första delen av 2020 ligga på denna nivå, för att sedan öka när outsourcing av Solsträngsoptimeraren (SSO) och Energilager Optimeraren (ESO) läggs ut för extern produktion, och därmed ökar vår totala leveransförmåga”, uppger Ferroamp-chefen.

Bolaget fortsätter arbeta mot en omsättning på 400 miljoner kronor år 2022, skriver han vidare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?