Annons

Högre hyresintäkter för Trianon i fjärde kvartalet

Fastighetsbolaget Trianon hade hyresintäkter om 73,9 miljoner kronor (53,3) samt ett förvaltningsresultat om 27,5 miljoner kronor (33,3) under det fjärde kvartalet 2017.

Det framgår av bokslutet för 2017.

Resultatet belastades av extraordinära kostnader avseende Malmöfastigheterna Entré och Rosengård Centrum om 4,3 miljoner kronor, exempelvis omförhandling av icke marknadsmässiga avtal ingångna av tidigare ägare för Entré.

"De omförhandlade avtalen kommer dock att ge positiv effekt under första kvartalet 2018", heter det.

Periodens värdeförändringar på förvaltningsfastigheter uppgick till 85,4 miljoner kronor (155,9) och kvartalets nettoresultat var 75,2 miljoner kronor, varav 67,7 miljoner kronor hänförligt till moderbolagets aktieägare, motsvarande ett resultat per aktie om 1,97 kronor.

Helårets förvaltningsresultat uppgick till 123,5 miljoner kronor (126,7) och fjolårets resultat per aktie summerade till 10,15 kronor.

För 2017 föreslås en utdelning om 1 krona per aktie, eller 30 procent av förvaltningsresultatet exklusive resultat från andelar i intresseföretag samt efter betald skatt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?