Högre förlust för Filo Mining i fjärde kvartalet

Gruvprospekteringsbolaget Filo Mining, med koppar- och guldtillgångar på gränsen mellan Chile och Argentina, rapporterar en nettoförlust om 8,0 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2019 (-6,2). För helåret 2019 blev resultatet -28,6 miljoner dollar (-28,9).

Vid årsskiftet uppgick bolagets kassa till 13,8 miljoner dollar. Det framgår av bokslutsrapporten.

”Prospekteringsresultaten från de två senaste borrprogrammen har bekräftat förekomsten av ett stort porfyrsystem under den nuvarande mineraltillgången, vilket kan visa sig avgörande för flaggskeppstillgångens storlek och omfattning”, summerar bolaget årets verksamhet vid Filo del Sol-fyndigheten.

Som en effekt av covid 19-pandemin förkortar bolaget 2019/2020 års fältprogram i området. Reserestriktioner har införts och hälsokontroller genomförs när så bedöms lämpligt, uppger bolaget vidare.

Som ett resultat av det i förtid stoppade programmet kommer borrningarna att bli mindre omfattande än ursprungligen planerat, totalt landa på cirka 8.000 meter. Undersökningar med magnetometerdrönare samt en 3D geofysisk undersökning har dock kunnat genomföras.

”Trots det förtida stoppet av 2019/2020 års fältsäsong har bolaget lyckats nå sina strategiska operativa nyckelmål för säsongen”, skriver Filo Mining.

Vidare framgår att Ashley Heppenstall har beslutat att inte ställa upp för omval till styrelsen vid den planerade årsstämman i juni.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?