1515

Högre årligen återkommande intäkter för Binero

Binero, som erbjuder molnbaserade tjänster och digital infrastruktur för små och medelstora företag, hade en nettoomsättning på 11,8 miljoner kronor (8,5) under det andra kvartalet 2020 och rörelseresultatet blev -6,2 miljoner kronor (-9,1).

Årliga återkommande intäkter per 30 juni 2020 uppgick till 38,9 miljoner kronor (29,5), en ökning med 32 procent

Periodens resultat per aktie uppgick till -0:33 krona (-0:49)

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -3,7 miljoner kronor (-9,5).

Fokus ligger på att etablera varumärket Binero på marknaden för molntjänster. Transformation till nya Binero påverkar resultatet.

”Arbetet fortlöper med att förbereda bolaget för den tillväxt som den nya planen innehåller, såväl bemannings- som kostnadsmässigt”, skriver vd Charlotte Darth i rapporten.

Rörelseresultatet för det andra kvartalet på -6,2 miljoner kronor belastades med kostnader för den pågående transformationen. Personalkostnaderna har i samband med vd-bytet i februari belastats med dubbla vd-kostnader om 0,6 miljoner under andra kvartalet. 

Denna ökade kostnad beräknas uppgå till totalt 2,4 miljoner kronor för 2020 och kostnadsförs samt betalas ut löpande under året. Övriga externa kostnader har belastats med konsultkostnader i samband med kompetensväxling i organisationen, samt kostnader för ökade marknadsföringsaktiviteter jämfört med första kvartalet 2020, då marknadsföringsinsatserna hölls åtstramade.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?