1515
Annons

Höga kusten-företag antar Akelius utmaning

Intresseorganisationen Höga Kusten Industrigrupp sällar sig till de givmilda i Akelius utmaning. Medlemsföretagen skänker tillsammans 250.000 kronor till Läkare utan gränser.

Malte Frisk, ordförande i Höga Kusten Industrigrupp.
Malte Frisk, ordförande i Höga Kusten Industrigrupp.Bild:TT/Jack Mikrut

Mitt i det natursköna Ångermanland har Höga Kusten Industrigrupp (HKIG) sitt näste. Organisationen samlar 34 större teknik- och exportföretag från Kramfors, Härnösand, Sollefteå och omkringliggande kommuner.

Medlemsföretagen, bolag upp till 550 anställda, brukar enskilt ge pengar till olika välgörande ändamål. Gåvan till Läkare utan gränser sker utöver det vanliga välgörenhetsarbetet – i år är första gången som bolagen även skänker tillsammans som grupp.

”Eftersom många av våra medlemsföretag alla är exportföretag som jobbar globalt, är det också viktigt att vi tar ett globalt ansvar för vad som händer i världen. Jobbar man globalt så måste man kunna ta ansvar även för det som händer utanför regionen”, säger Malte Frisk, ordförande i HKIG, och tillägger:

”Vi såg en chans – tack vara Akelius utmaning – att få stor effekt på vårt bidrag. Att vi på ett effektivt sätt får in mycket pengar till en bra grej.”

25.000 kronor vardera skänks av medlemsföretagen Logosol, Absolicon, Edmo Lift, Elpress, Stringo, Haglöf och Mondi Dynäs.

Med bidraget vill HKIG sända en hälsning till andra intresseorganisationer och bolag – det är enkelt att skänka effektivt för den globala nyttans skull.

”Det jag vill säga är att den insats som vi gjorde nu var otroligt tidseffektiv, det krävdes ytterst få samtal för att få igång engagemanget. Jobbar man så här effektivt är det enkelt att ta chansen att bidra till något bra”, säger Malte Frisk, ordförande i HKIG och även vd för  medlemsföretaget Logosol.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?