1515

HMS Networks lyfter vinsten

HMS Networks, som levererar kommunikationssystem, redovisar ett resultat efter skatt på 40 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (26).

Resultatet per aktie uppgick till 0:86 kronor (0:56).

Nettoomsättningen uppgick till 299 miljoner kronor (232). Orderingången var 328 miljoner kronor (247).

Rörelseresultatet blev 59 miljoner kronor (35) vilket gav en rörelsemarginalen på 20 procent (15).

"Årets starka utveckling fortsätter under andra kvartalet med nya rekordnivåer på omsättning, vinst och orderingång. Tillväxten på 29 % är till stor del driven av vår organiska tillväxt, som justerat för förvärv och valutaeffekter, uppgår till 15 % jämfört med samma kvartal 2016", kommenterar vd Staffan Dahlström.

Bolaget har ökat sina kostnader i linje med sin expansionsplan men högre omsättning och stabila bruttomarginaler gör att HMS, trots en större kostnadsbas, i stort sett nådde sitt lönsamhetsmål på 20 procent rörelsemarginal under kvartalet.

Tillväxten har varit god på samtliga geografiska marknader med stabil utveckling i Japan och Tyskland. I Nordamerika fortsätter den uppåtgående trend bolaget rapporterade under förra kvartalet med positiva tongångar från kunder och ökad investeringsvilja inom industrin, heter det.

"Vi är nöjda med att vi under första halvåret överträffar båda våra långsiktiga mål, 20 procents försäljningstillväxt och 20 procents rörelsemarginal, med en total tillväxt om 33 procent och en rörelsemarginal på 20 procent", säger Staffan Dahlström.

HMS börjar se längre leveranstider på elektronikkomponenter, något som kommer att öka leveranstiderna kommande månader.

"För att minimera effekten för våra kunder förstärker vi våra säkerhetslager av kritiska komponenter samtidigt som vi bygger ut vår produktion i Halmstad och i Nivelles, Belgien för att möta kommande volymökningar", säger Staffan Dahlström.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?