H&M:s börsrevansch fortsätter

Modejätten H&M fortsätter att komma igen på Stockholmsbörsen. Aktien rusade i börsöppningen och handlas på tisdagsförmiddagen upp 2,4 procent.   

Den krisande klädjätten H&M HM B +1,93% Dagens utveckling har haft det tungt på börsen under en längre tid. På måndagen fick dock bolaget en bra start på börsveckan och stängde upp 3,2 procent.

Aktien fick bland annat stöd av en rekommendation från Santander. Banken höjde H&M-aktien till behåll och skruvade samtidigt upp riktkursen marginellt, till 133 kronor.

På tisdagen fortsätter klädjätten att visa gröna siffror på börsskärmarna. Vid kl 11.40 är H&M upp 2,4 procent – trots att inga nyheter som direkt påverkar bolaget presenterats. Det breda indexet OMXSPI är i sin tur svagt upp.

I och med tisdagens uppgång noteras H&M-aktien upp nära 6 procent sedan handelsveckans början. Från årsskiftet räknat har dock aktien fortfarande backat ca 17,5 procent.

Tidigare under april har H&M-aktien fått hjälp av huvudägaren Stefan Persson, som i två omgångar storköpt i klädbolaget.

Den 11–13 april köpte Stefan Persson 6,7 miljoner B-aktier i H&M. Runt en vecka senare var det dags igen och storägaren slog till på ytterligare 6 miljoner B-aktier i modebolaget.

Efter köpen kontrollerar familjen Persson cirka 72 procent av rösterna i H&M.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?