1515

H&M startar nytt varumärke

Klädjätten H&M har ett nytt varumärke på gång inriktat mot så kallade millennials. I en intervju med amerikanska tidningen The Cut beskriver chefen Oscar Olsson tankarna bakom konceptet.

Bild:Amanda Lindgren/TT

Det verkar inte vara någon ny butikskedja som döljer sig bakom konceptet som kallas /Nyden. Kläderna ska enligt artikeln i The Cut i stället säljas via e-handel och pop up-evenemang.

Klädjätten är mycket förtegen om det nya varumärket, men bekräftar ändå att det finns i planerna.

"/Nyden är en mindre start-up som vi ser fram emot att berätta mer om inom kort", är allt H&M HM B -2,64% Dagens utveckling vill säga på torsdagen.

I förra veckan blev det känt att H&M:s försäljning backade i senaste kvartalet. Det var första gången klädjätten redovisade en negativ tillväxt.

På sikt är tanken att e-handel och andra varumärken ska kompensera för H&M-varumärkets vikande försäljning. Under de senaste tio åren har flera nya koncept utvecklats, däribland COS, som vd Karl-Johan Persson hade direkt ansvar för, samt & Other Stories och Arket. På utvalda platser som Östermalm, testas också nya butikslösningar för H&M-varumärket.

Av artikeln i The Cut framgår att det nya varumärket är ett resultat av Oscar Olssons uppdrag att med hjälp av filosofi, sociologi och marknadsundersökningar spana in i framtiden för att ta reda på hur folk kommer att handla om tio år.

Oscar Olsson har enligt artikeln tagit fasta på Alexander Bards begrepp nätokrati. Den typen av konsumenter är enligt Oscar Olsson mer mån om trovärdighet, äkthet och personlighet.

"Stammen" är ett annat koncept som enligt Olssons resonemang i The Cut kommer att påverka vad folk har på sig. /Nyden kommer således inte att förknippas med en specifik designer. I stället vill man associera /Nyden med flera "stamledare". Skådespelerskan Noomi Rapace är en av dem som enligt The Cut redan ska ha kontrakterats som medskapare.

Medskaparna kommer enligt artikeln att ingå i en designprocess på bara tre till fyra veckor. Märket ska inte följa vare sig trender eller säsonger. The Cut ringar också in prisläget som prisvärd lyx, med en prissättning som varierar utifrån produkt. 


Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal? 


Innehåll från FrontnodeAnnons

Med användarupplevelsen i fokus – Frontnode utvecklar den digitala arbetsplatsen

Mikael Karlsson och Malin Lennartsson på Frontnode och Stefan Hillerström på Skogssällskapet.
Mikael Karlsson och Malin Lennartsson på Frontnode och Stefan Hillerström på Skogssällskapet.

Digitaliseringen av samhället ökar i en rasande fart och det senaste året har den accelererat ytterligare när pandemin tvingat många arbetsplatser att bli i princip helt digitala. Men har man rätt IT-lösningar kan den digitala arbetsplatsen vara en stor tillgång. Frontnodes tjänst Digital arbetsplats är en sådan lösning. 

– Vi gör det möjligt för människor att jobba mer produktivt och förenklat oavsett var i världen de befinner sig, säger Mikael Karlsson, Tjänsteansvarig Digital arbetsplats på Frontnode.

Frontnode är en modern tjänsteleverantör av IT-system baserade på Microsofts ekosystem. Sedan första april i år är de en del av InfraCom Group AB. 

Verktyget Digital Arbetsplats är ett komplett automatiserat system där allt ingår: från installation och hantering av olika enheter till säkerhet och uppdatering av den senaste teknologin. Framför allt erbjuder Frontnode en personlig och effektiv support till alla sina kunder.

– Det får aldrig stå still! Max en timme får gå till felsökning – efter det skickar vi ut en ny dator. Det enda kunden behöver göra är att logga in på den nya enheten och då är allt klart; krypterat, säkert och enkelt, säger Malin Lennartsson, Supportansvarig på Frontnode.

Lyckat samarbete med Skogssällskapet

En av Frontnodes många kunder är Skogssällskapet, en stiftelse som arbetar för hållbar utveckling av skog och mark. De är totalt 115 medarbetare som arbetar utspritt över hela landet, vilket innebär att de inte är så många på samma ställe. Det medför vissa logistiska problem då resurser inte finns till en lokal IT-support på varje kontor.

– Vår främsta utmaning är att se till att alla medarbetare, oavsett var de befinner sig, har en IT-infrastruktur som fungerar till en rimlig kostnad. Vi måste ha en automatiserad miljö där användarna kan sköta installering av system själva. Det får vi med Frontnode, säger Stefan Hillerström, IT-ansvarig för Skogssällskapet.

Med hjälp av Digital Arbetsplats har Frontnode hand om Skogssällskapets hela IT-arbetsplats. Medarbetarna beställer hårdvaran, vilken är helt klar för bruk vid leverans, och sedan finns Frontnodes support alltid tillgänglig om något skulle gå fel.

– Frontnodes support är otroligt duktiga och har en personlig, familjär känsla vilket passar Skogssällskapets verksamhet. De ligger verkligen i framkant i det här gebitet – när vi pratas vid har de koll på det mesta och vi kan utbyta tankar och idéer som förbättrar såväl vår som deras verksamhet, säger Stefan.

En bekymmersfri vardag

Medarbetarna på Frontnode drivs av ett genuint teknikintresse, men det finns något som är ännu viktigare: användarupplevelsen. 

– Vi vill skapa en bekymmersfri vardag för kunden, där de kan lägga sin tid på sin verksamhet istället för på tråkiga IT-problem. Kan man öka produktiviteten ett par procent mer om dagen är det värt mycket, både för en själv och för ens business, säger Mikael.

Stefan är inne på samma spår.

– Frontnode ser till att vi kan uppnå våra mål, avslutar han.

Läs mer om tjänsten Digital Arbetsplats här 

Här kan du läsa mer om Skogssällskapet

Om Frontnode

Frontnode AB är en del av InfraCom Group AB, är Microsoft Gold Partner och finns på flera orter i Sverige.

Läs mer på www.frontnode.se

Mer från Frontnode

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Frontnode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?