ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Coronaviruset

H&M stänger butiker – svenska bolag vidtar åtgärder mot viruset

Ett tiotal svenska företag har verksamhet i Kina och antalet anställda i just Wuhan-regionen uppgår till cirka 1.000 stycken.  Inget av bolagen har hittills rapporterat in att någon medarbetare smittats. Det rapporterar Svenska Dagbladet

Samtidigt vidtar de svenska bolagen åtgärder för att skydda sina anställda. Ikea låter sina anställda stanna hemma med lön. Klädjätten H&M har för närvarande stängt nio butiker i Wuhan-regionen, enligt bolagets presskontakt Ulrika Isaksson, skriver Svenska Dagbladet. 

Även lastbilskoncernen Volvo med verksamhet i regionen har fått verkställa krisplaner.

”Medarbetare lokalt i Kina avråds från att resa till Wuhan. Om man varit i regionen den senaste tiden jobbar man hemifrån i 14 dagar. Dessutom följs de normala råden med att handtvätt, munskydd och så vidare”, säger Claes Eliasson, presskommunikatör på Volvo till TV4.

Telekomjätten Ericsson, med totalt 11.500 anställda i Kina, varav 450 inom Wuhan-regionen, har hittills inte fått några uppgifter om smittade anställda. 

Verkstadsbolaget Alfa Laval, med tio anställda inom regionen, har ökat steriliseringen av sina kontor och erbjudit masker samt instruktioner till anställda huruvida de ska agera vid symptom, skriver Svenska Dagbladet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer