H&M lanserar nytt varumärke

H&M lanserar ytterligare ett varumärke – Afound. Det nya varumärket ska både sälja H&M:s egna varumärken och externa varumärken.

Bild:H&M

I samband med rapporten för det fjärde kvartalet meddelade H&M HM B +1,08% Dagens utveckling att bolaget startar sitt nionde varumärke, Afound. Klädjätten beskriver det nya varumärket som ett "style and deal hunting paradise" med rabatterade varor inom mode och livsstil.

Varumärket ska sälja både H&M:s egna märken, men också externa varumärken. 

"Vi ser en stor potential för Afound och ser fram emot att introducera marknadsplatsen för vår publik i Sverige under 2018. Afound värnar om produkters värde och mixen av dem. Genom att erbjuda inspiration till personlig stil, kvalitetsvarumärken och känslan av att kunna göra en riktigt bra affär, erbjuder Afound en ny form av off-price-upplevelse", säger Fredrik Svartling, Managing Director Afound.

Butikerna kommer att lanseras både online och med fysiska butiker med början i Sverige, under 2018. Den första butiken öppnar på Drottninggatan i Stockholm. Di rapporterade i januari om att H&M plötsligt stängt sin flaggskeppsbutik på Drottninggatan. Men nu står det alltså klart att Afound öppnar i lokalerna.

H&M har sedan tidigare linjerna H&M, H&M Home, Cos, Other Stories, Monki, Weekday, Arket och Nyden (som presenteras under våren 2018).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?