Annons

H&M-konkurrentens försäljning backar

Den irländska lågpriskedjan Primark, som är en av klädjätten H&M:s konkurrenter, väntas rapportera ett försäljningstapp om en procent för 24 veckors perioden som avslutas i mars 2018, jämfört med samma period i fjol. 

Bild:Steven Senne.

Det uppgav moderbolaget Associated British Foods i en uppdatering inför att halvårsresultatet för det brutna räkenskapsåret släpps den 17 april.

Det varma höstvädret i oktober har bidragit till en betydligt lägre försäljning i jämförbara butiker, sade ABF.

Bolaget kallade det hela för ett temporärt problem och pekade på att försäljningen egentligen varit stigande när man tittar på de senaste 16 veckorna fram till den 3 mars. Hittills har försäljningen stigit en procent för den perioden, jämfört med samma period året innan.

För att betona svackan i försäljningen och att saker och ting ändå utvecklas i rätt riktning hänvisade ABF också till veckan före jul, där Primark upplevde en rekordförsäljning.

Under föregående räkenskapsår ökade Primarks försäljning med 1 procent, och 2 procent under första halvåret som avslutades i mars 2017.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?