H&M-konkurrenten öppnar i Stockholm till hösten

Det japanska klädmärket Uniqlo öppnar i Stockholm till hösten. Det bekräftar bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen.

Bild:AP

Den första butiken kommer att öppna på Hamngatan nära Kungsträdgården i centrala Stockholm, mitt emot H&M:s flaggskeppsbutik på samma gata. Det blir 1.580 kvadratmeter fördelat över fyra våningar med produkter för män, kvinnor och barn.

”Vår introduktion på den svenska marknaden innebär också vår första etablering i Norden vilket stämmer väl överens med våra planer på fortsatt expansion i Europa”, säger Tadashi Yanai, vd för det japanska moderbolaget Fast Retailing, i pressmeddelandet.

Butiksöppningen sker till hösten, exakt datum är fortfarande oklart.

Byggnaden i fråga, även känd som Sverigehuset, ägs av Vasakronan. I ett pressmeddelande beskriver bolaget Uniqlos etablering som ett "lysande komplement" till andra internationella varumärken i kvarteret.

Uniqlo har sedan tidigare drygt 1.900 butiker i 19 länder. I Europa har klädbolaget störst närvaro i Ryssland och Frankrike med 25 respektive 22 butiker.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?