H&M-konkurrenten närmar sig Sverige

Den japanska klädkedjan Uniqlo har tidigare uppgetts planera en entré på den svenska marknaden. Nu kommer en ny signal om att bolaget förbereder sig för en svensk etablering, skriver Market.

Uniqlos flaggskeppsbutik i Ginza, Tokyo.
Uniqlos flaggskeppsbutik i Ginza, Tokyo.Bild:AP

De tidigare uppgifterna har gjort gällande att bolaget ska ta över det så kallade Sverigehuset i centrala Stockholm, som danska Illums Bolighus har lämnat. Fastighetsägaren Vasakronan har inte velat lämna några uppgifter om nästa hyresgäst.

Men enligt Market registrerade Uniqlo bolaget Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial hos Bolagsverket den 18 december. Bolaget är ett dotterbolag till Uniqlo Europe, och Taku Morikawa, som nyligen blev vd för den europeiska verksamheten, står angiven som vd.

I beskrivningen till Bolagsverket anger Uniqlo att det svenska bolaget ska ägna sig åt import, export, inköp, försäljning, distribution och marknadsföring av kläder samt tillbehör.


Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?