Annons

H&M-konkurrenten närmar sig Sverige

Den japanska klädkedjan Uniqlo har tidigare uppgetts planera en entré på den svenska marknaden. Nu kommer en ny signal om att bolaget förbereder sig för en svensk etablering, skriver Market.

Uniqlos flaggskeppsbutik i Ginza, Tokyo.
Uniqlos flaggskeppsbutik i Ginza, Tokyo.Bild:AP

De tidigare uppgifterna har gjort gällande att bolaget ska ta över det så kallade Sverigehuset i centrala Stockholm, som danska Illums Bolighus har lämnat. Fastighetsägaren Vasakronan har inte velat lämna några uppgifter om nästa hyresgäst.

Men enligt Market registrerade Uniqlo bolaget Uniqlo Europe Ltd Swedish Filial hos Bolagsverket den 18 december. Bolaget är ett dotterbolag till Uniqlo Europe, och Taku Morikawa, som nyligen blev vd för den europeiska verksamheten, står angiven som vd.

I beskrivningen till Bolagsverket anger Uniqlo att det svenska bolaget ska ägna sig åt import, export, inköp, försäljning, distribution och marknadsföring av kläder samt tillbehör.


Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera