H&M fortsätter hålla butiker i Sydafrika stängda efter helgens vandalism

H&M håller fortfarande sina butiker i Sydafrika stängda efter helgens vandalisering. Trots att klädjätten bett om ursäkt har reaktionerna fortsatt.

Bild:H&M via AP/TT

"H&M HM B +0,22% Dagens utveckling är medvetna om lördagens händelser i flera av våra butiker i Sydafrika. Våra medarbetares och våra kunders säkerhet är det viktigaste för oss. Vi har ökad säkerhet och våra medarbetare på plats övervakar situationen noggrant. Butikerna öppnas när vi bedömer att situationen är säker", uppger H&M i ett mejl till TT på måndagen.

Bakgrunden till vandaliseringen är företagets kritiserade produktbild som visade en mörkhyad pojke i en tröja med texten "Coolest monkey in the jungle" på. Ett flertal kändisar har reagerat starkt och både tagit avstånd från H&M och avbrutit samarbeten med företaget.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?